ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Γεωργιάδης: Για σκευωρία κατηγορεί τον Παύλο Πολάκη & τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ

Αλλοίωση εγγράφων και εξαφάνιση στοιχείων προκειμένου να ενοχοποιηθεί κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, την Τρίτη 20 Μαρτίου. 

Γεωργιάδης: Για σκευωρία κατηγορεί τον Παύλο Πολάκη & τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε σκευωρία εναντίον του «που έχει οργανώσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης και συμμετέχει η νυν διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ» ανέφερε. Σημειώνεται ότι η διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι υπήρξε αλλοίωση των εγγράφων του πρωτοκόλλου του ΚΕΕΛΠΝΟ, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι κατηγορίες εναντίον του για τις «δήθεν παράνομες προσλήψεις 23 ατόμων ήταν αβάσιμες».

Την αρχική καταγγελία για τις προσλήψεις είχε κάνει ο Παύλος Πολάκης, στον οποίο ο κ. Γεωργιάδης απαντούσε ότι οι προσλήψεις δεν ήταν δικές του και δεν ήταν παράνομες, γιατί υπήρχε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πριν από μερικές ημέρες, είπε σήμερα ο κ. Γεωργιάδης, εμφανίστηκε από το πρωτόκολλο της Γραμματείας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, απόφαση με ημερομηνία 16/12/2013, στην οποία αναφέρονται οι προσλήψεις όλων -περισσοτέρων από 70 ατόμων- και όχι μόνο των 23. Εάν αυτό είχε γίνει γνωστό, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης δεν θα είχε δημιουργηθεί κανένα θέμα. «Μόλις προχθές μάθαμε ότι από το πρωτόκολλο του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει εξαφανιστεί η σχετική απόφαση που αποδεικνύει ότι οι κατηγορίες είναι αβάσιμες» υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η απώλεια αυτή δεν ήταν τυχαία, αλλά την είχε μεθοδεύσει η εταιρεία φύλαξης -που είχε προσλάβει στο ΚΕΕΛΠΝΟ ο κ. Πολάκης, «έχοντας δώσει παράνομα οκτώ εκατομμύρια ευρώ»-, κατ’ εντολήν του κ. Χαμτζούδη. Η συγκεκριμένη εταιρεία, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, αλλοίωνε παράνομα το πρωτόκολλο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «κατά τη διαδικασία της μετακόμισης της εταιρείας φύλαξης βρέθηκε "φλασάκι" με στοιχεία που αποδεικνύουν τη σκόπιμη αλλοίωση του αρχείου: τι έλεγε αυτό το ηλεκτρονικό αρχείο; Περιείχε το ανατριχιαστικό στοιχείο που δείχνει την εγκληματική συμφωνία με σκοπό την αλλοίωση του πρωτοκόλλου. Το ηλεκτρονικό αρχείο έχει την ηλεκτρονική υπογραφή του κ. Χαμτζούδη, νομικού συμβούλου του κ. Μπασκόζου». Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη μέσα στο φλασάκι υπάρχει η εξής επισήμανση από τον κ. Χαντζούδη: «Προσοχή, η εταιρεία φύλαξης να συνεχίσει τον πλήρη αποκλεισμό του πρωτοκόλλου και των αποθηκών. Να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο ώστε οι υπάλληλοι να μην αντιληφθούν τι συμβαίνει. Να αφαιρεθούν τελείως τα έγγραφα με τα πρωτόκολλα που είπαμε αφού τα ξαναδώ».

Το φλασάκι με τα «ανατριχιαστικά», όπως τα χαρακτήρισε, στοιχεία, περιήλθε κατά λάθος σε εργαζόμενο, ο οποίος όπως αναφέρει «φοβάται για τη θέση και την ασφάλειά του», και το διαβίβασε ανωνύμως στο σωματείο των εργαζομένων και από εκεί έφθασε στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και στη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι περιμένει από την κ. Παπασπύρου «να κάνει τη δουλειά της. Έχει δηλώσει ότι από τις 12 Δεκεμβρίου έχει συστήσει κλιμάκιο για να κάνει έλεγχο στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ακόμη δεν έχουν φθάσει» ανέφερε και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι η εισαγγελέας διαφθοράς κ. Τουλουπάκη, θα κάνει την δουλειά της και θα ερευνήσει την υπόθεση. Φαντάζομαι ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν θα κωλυσιεργήσει και δεν θα φοβηθεί. Είναι ντροπή μία κυβέρνηση να μεταχειρίζεται μέσα που μεταχειρίζονται οργανωμένες συμμορίες για πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους».

Τέλος, ερωτηθείς για την υπόθεση Novartis δήλωσε ότι αναμένει από την Προκαταρκτική Επιτροπή να κάνει το καθήκον της και να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους να καταθέσουν. «Φαντάζομαι και ελπίζω ότι η κυβέρνηση δεν θα την κουκουλώσει» κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Κριτική Γεωργιάδη για την εταιρεία φύλαξης του ΚΕΕΛΠΝΟ - Έρχεται η νέμεση απαντά ο Πολάκης

Βουλή: Πώς απάντησαν Κουρουμπλής, Ξανθός, Πολάκης στον «πολιτικό αντιπερισπασμό» της ΝΔ

Ξανθός: Έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα να αλλάξουμε ριζικά το τοπίο στην υγεία