ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Με κομματική συναίνεση επικυρώνεται από τη Βουλή το γραφείο του ΠΟΥ στην Αθήνα

Επικυρώνεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής, η απόφαση για τη δημιουργία γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Αθήνα.

Με κομματική συναίνεση επικυρώνεται από τη Βουλή το γραφείο του ΠΟΥ στην Αθήνα

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Πρόκειται σίγουρα για ένα σημαντικό βήμα, το οποίο δίνει ταυτόχρονα κύρος και ασφάλεια στη χώρα μας, τοποθετώντας την πολύ ψηλά, σε ζητήματα δημόσιας υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το θέμα συζητήθηκε χθες, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή και είχε μάλιστα σχεδόν την καθολική αποδοχή όλων των πολιτικών κομμάτων. Γεγονός που επικροτεί ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος. Μην ξεχνάμε ότι είναι εύλογη η ικανοποίηση του κ. Μπασκόζου, καθώς ο ερχομός του ΠΟΥ στην Ελλάδα, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις προσωπικές του, μεθοδικές και στοχευμένες ενέργειες και αυτό το γνωρίζει καλά η κυβέρνηση.

Όπως τονίζει στο onMed ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, η εν λόγω συμφωνία αναβαθμίζει τη συνεργασία του ΠΟΥ με την Ελλάδα και αναμένεται να αυξήσει την επιρροή της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή.

Τα επίσημα εγκαίνια του γραφείου (country office) θα πραγματοποιηθούν στις 20 Ιουνίου από τον Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Dr. Tedros γεγονός που προσδίδει ξεχωριστό κύρος και δυναμική. Να σημειωθεί, ότι επικεφαλής του γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα θα είναι η Φινλανδή MariannaTrias.

Η αρχική σκέψη ήταν το γραφείο του ΠΟΥ στην Αθήνα να φιλοξενηθεί στο υπουργείο Υγείας στην Αριστοτέλους, ωστόσο η ιδέα εγκαταλείφθηκε και το γραφείο θα βρίσκεται στο Κολωνάκι στην οδό Πλουτάρχου.

Διαβάστε ακόμη:

Μπασκόζος στον ΠΟΥ: Παγκόσμια & περιφερειακή συνεργασία για ασφαλή και προσιτά φάρμακα



Μπασκόζος: Η καλή υγεία οδηγεί και σε αναπτυξιακή οικονομία

Ξανθός από το βήμα του ΠΟΥ: Η Ευρώπη έχει ανάγκη ένα νέο υπόδειγμα φαρμακευτικής πολιτικής...