ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Και η Νέα Δημοκρατία κατά του υπουργείου για την υπόθεση δύο κλινικών στη Λάρισα

Μετά τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, και η αξιωματική αντιπολίτευση θέτει ενώπιον της Βουλής, ενέργειες του υπουργείου υπέρ κλινικών που βρίσκονται υπό διερεύνηση απο το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας αλλά και από τις εισαγγελικές αρχές.

Και η Νέα Δημοκρατία κατά του υπουργείου για την υπόθεση δύο κλινικών στη Λάρισα

Η δεύτερη σχετική ερώτηση ήρθε από τον τομεάρχη Υγείας της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου και άλλους 12 βουλευτές, οι οποίοι κατονομάζουν δύο συγκεκριμένες κλινικες - μια γενική και μια ψυχιατρική - με την ίδια ιδιοκτησία και με έδρα τη Λάρισα.

«Η επιμονή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας να προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να στηρίξει την ιδιωτική κλινική προκαλεί πολλά ερωτήματα και μας βάζει σε υποψίες», δήλωσε ο κ.Οικονόμου.

Σύμφωνα με την ερώτηση που κατατέθηκε, η συγκεκριμένη κλινική από το 2016 βρίσκεται στο μικροσκόπιο των επιθεωρητών Υγείας, οι οποίοι εντόπισαν σωρεία παρατυπιών και παρέπεμψαν την υπόθεση στην αρμόδια εισαγγελία.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές, «η κλινική είχε πάψει να λειτουργεί, αλλά εξακολουθούσε να εκμεταλλεύεται τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Η εκτιμώμενη ζημία σε βάρος του Οργανισμού, από τα νοσήλια και εισέπραττε κατά το διάστημα που ήταν κλειστή ανέρχεται στο ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ»!

Τον Οκτώβριο του 2016 ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της κλινικής από την αρμόδια περιφέρεια, αλλά σύμφωνα με την καταγγελία των βουλευτών «ο Παύλος Πολάκης τον Φεβρουάριο του 2018 παρενέβη προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ζητώντας να μάθει για ποιους λόγους δεν έχει χορηγήσει άδεια για επαναλειτουργία της κλινικής, υποστηρίζοντας ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις...».

Επιπλέον, όπως τονίζουν οι βουλευτές της ΝΔ, ενεργοποιήθηκε η δευτεροβάθμια Επιτροπή για τις ιδιωτικές κλινικές, με μοναδικό θέμα την εξέταση ένστασης που είχε υποβληθεί από την κλινική για την επαναλειτουργία της.

Οι βουλευτές μιλούν για «ύποπτη» συμπεριφορά εκ μέρους του της ηγεσίας του υπουργείου και υποστηρίζουν ότι η υπόθεση περιπλέκεται περισσότερο αφού «η εν λόγω κλινική έχει την ίδια ιδιοκτησία με ψυχιατρική κλινική η οποία κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει τις αρχές για αδικαιολόγητες χρεώσεις προς ασφαλιστικά ταμεία και ΕΟΠΥΥ, οι οποίες εκτιμάται ότι φτάνουν σε βάθος χρόνου τα 17 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, πρόσφατα παρατάθηκε η σύμβασή της με τον ΕΟΠΥΥ...

Κατόπιν αυτών, οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν εξηγήσεις από τον υπουργό Υγείας, ερωτώντας τους λόγους της ευνοϊκής μεταχείρισης των εν λόγω κλινικών.

Διαβάστε επίσης:

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Εκλεκτικές σχέσεις του υπουργείου Υγείας με επιχειρηματικά συμφέροντα