ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Α.Ξανθός: Δεν είναι επιλογή μας οι επικουρικοί, αλλά θα προσλάβουμε κι άλλους!

Πάλι με επικουρικούς θα καλύψει το υπουργείο τα κενά που θα προκύψουν από τις επικείμενες αποχωρήσεις γιατρών.

Α.Ξανθός: Δεν είναι επιλογή μας οι επικουρικοί, αλλά θα προσλάβουμε κι άλλους!

«Ο θεσμός του επικουρικού δεν είναι επιλογή μας» είπε στους εκπροσώπους των γιατρών ο υπουργός Υγείας. Και δεσμεύθηκε για διορισμό νέων επικουρικών!

Σε νεότερη ενημέρωση των νοσοκομειακών γιατρών, ο Ανδρέας Ξανθός, ξεκθάρισε πως δεν υπάρχει τρόπος να παραμείνουν στις θέσεις τους οι επικουρικοί που σήμερα υπηρετούν στο ΕΣΥ καλύπτοντας εκατοντάδες κενές θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού.

Ο υπουργός έσπευσε να καθησυχάσει τους εκπροσώπους των γιατρών, αναφέροντας πως με τις πρόσφατες ρυθμίσεις, οι περίπου 500 που θα απολυθούν, μπορούν να ξαναγραφτούν στους καταλόγους και να ξαναγίνουν δηλαδή επικουρικοί! «Αλλά και όσοι δεν τα καταφέρουν, μπορούν να διεκδικήσουν τις θέσεις που θα προκηρυχθούν το 2019», φέρεται να είπε ο Α.Ξανθός...

Για μόνιμες προσλήψεις δεν ανέλαβε δεσμεύσεις, είπε μόνο πως σε βάθος τριετίας και σταδιακά θα καλυφθούν οι θέσεις αυτών που θα συνταξιοδοτηθούν φέτος. Με άλλα λόγια, τα κενά θα παραμένουν επ' αόριστον, αφού κάθε χρόνο συνταξιοδοτούνται κι άλλοι γιατροί...

Ο υπουργός διαβεβαίωσε πως έχουν εξασφαλιστεί 20 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ και με το κονδύλι αυτό θα παραταθούν για 10 μήνες οι συμβάσεις των επικουρικών που έχουν προσληφθεί μέσω των σχετικών προγραμμάτων.

Πρόκειται για 600 περίπου γιατρούς των οποίων οι συμβάσεις αναμένεται να λήξουν μέσα στο επόμενο δίμηνο και η σχετική ρύθμιση για την παράταση των συμβάσεων αναμένεται τον Ιανουάριο.

Διαβάστε επίσης:

Νέες «στρατιές» επικουρικών γιατρών ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας