ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ξεκινά η επικοινωνιακή εκστρατεία για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Τι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας.

Ξεκινά η επικοινωνιακή εκστρατεία για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Περίπου δύο μήνες μετά την πρόσληψή της, φαίνεται πως ήρθε η ώρα να... πιάσει δουλειά η επικοινωνιολόγος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, αναμένεται να διοργανωθεί εκδήλωση (πιθανότατα με τη μορφή ημερίδας) για «ενημέρωση και προβολή της μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, σκοπός είναι να ενημερωθούν ειδικά κοινά όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης αλλά και των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

«Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση του περιεχομένου της μεταρρύθμισης και η πρόοδος της μέχρι τώρα πορείας εφαρμογής, καθώς και η παρουσίαση καινοτόμων στοιχείων της μεταρρύθμισης, η οποία ενσωματώνει την ευρωπαϊκή στρατηγική για την υγεία και το κοινωνικό κράτος. Στόχος είναι η μέσω της εκδήλωσης επικοινωνία του χαρακτήρα της μεταρρύθμισης και των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων για τους ωφελούμενους», σημείωνεται στην απόφαση.

Η διοργάνωση συγχρηματοδοτείται συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» με τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και - σύμφωνα με τη σχετική απόφαση - το κόστος δεν θα πρέπει να ξεπεράσει τις 8.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Στην τιμή περιλαμβάνεται η δαπάνη για ενοικίαση αίθουσας 200 ατόμων, διερμηνεία, catering, μετακίνηση – διαμονή ομιλητών και γραμματείας.

Στην απόφαση δεν προσδιορίζεται ο χρόνος διοργάνωσης της εκδήλωσης, ούτε αναφέρεται ρητά ότι θα την αναλάβει η επικοινωνιολόγος που έχει προσληφθεί.

Υπενθύμιζεται οτι λίγο πριν τα Χριστούγγενα, το υπουργείο Υγείας είχε απευθύνει προσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύμβουλο επικοινωνίας στον τομέα της πολύπαθης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στα τέλη Ιανουαρίου προσελήφθη, με απευθείας ανάθεση, μια δημοσιογράφος η οποία θα εργαστεί για 10 μήνες, με συνολική αμοιβή 24.552 ευρώ μικτά, ή 19.800 καθαρά, δηλαδή 1.980 ευρώ το μήνα.

Το θέμα ανέδειξε πρώτο το onmed, και στις αρχές Φεβρουαρίου η Νέα Δημοκρατία το έφερε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, με 20 βουλευτές να κατηγορούν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι «όχι απλώς δεν αποδέχεται την αποτυχία του σχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αλλά αποφάσισε με πρόσληψη συμβούλου επικοινωνίας να πείσει τους Έλληνες να μην πιστεύουν σε όσα καθημερινά βιώνουν».

Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης, ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός είχε αναφέρει στη Βουλή, οτι «οι δράσεις δημοσιότητας εντάσσονται στο πλαίσιο των υπουχρεώσεων για τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από τα ευρωπαϊκά και διαρθρωτικά επενδυτικά ταμεία» και ότι «η μη τήρηση κανόνων δημοσιότητας επιφέρει περικοπές στον συνολικό προϋπολογισμό».

Διαβάστε επίσης:

Το υπουργείο επιχειρεί να «πείσει» τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την επιτυχία των ΤΟΜΥ (video)

Βρέθηκε ο επικοινωνιολόγος που θα σώσει την... τιμή της Πρωτοβάθμιας!

Τι απαντά το υπουργείο για την επικοινωνιολόγο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας