ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΣΑ: Ζητά ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα νοσοκομεία και καταδικάζει τα περιστατικά βίας

ΙΣΑ: Ζητά ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα νοσοκομεία και καταδικάζει τα περιστατικά βίας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (Ι.Σ.Α.), με αφορμή το νέο περιστατικό ξυλοδαρμού γιατρού στο νοσοκομείο του Αγρινίου, καλεί το Υπουργείο Υγείας να λάβει άμεσα μέτρα με σκοπό να διασφαλίσει την ασφάλεια του προσωπικού και την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.

Ο Ι.Σ.Α. εκφράζει την συμπαράστασή του, στα μέλη του ιατρικού κόσμου που δέχονται επιθέσεις από συγγενείς ασθενών, οι οποίοι τους αποδίδουν την ευθύνη, για τις συνθήκες που επικρατούν στα δημόσια νοσοκομεία.

Κατανοεί την απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια του πολίτη που έρχεται σε επαφή με τις υπηρεσίες υγείας, ωστόσο οι γιατροί του ΕΣΥ εργάζονται, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, για να κρατήσουν όρθιο το σύστημα υγείας που καταρρέει και δεν έχουν ευθύνη, για τις σοβαρές δυσλειτουργίες των νοσοκομείων.

Ο Ι.Σ.Α. ζητά την άμεση ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα δημόσια νοσοκομεία με παρουσία σε 24ωρη βάση του προσωπικού ασφαλείας στις γενικές εφημερίες για να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας, στο προσωπικό και στους ασθενείς.

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλης, τόνισε:  «Το Υπουργείο Υγείας έχει τεράστιες ευθύνες για τα πρωτοφανή κρούσματα βίας στα νοσοκομεία που βλέπουμε να επαναλαμβάνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα .Οι δημόσιες δομές ειδικά στην περιφέρεια έχουν γίνει «ξέφραγο αμπέλι» καθώς η φύλαξη των νοσοκομείων έχει υποβαθμιστεί δραματικά από τους αποτυχημένους πειραματισμούς του Υπουργείου Υγείας. Είναι μια απαράδεκτη κατάσταση για την οποία υπάρχουν πολιτικές ευθύνες».

Διαβάστε επίσης:

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει τη διακοπή της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων

Αυξάνονται τα κρούσματα λεκτικής και σωματικής βίας στα Νοσοκομεία

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen