ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει τη διακοπή της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει τη διακοπή της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων

Το Κέντρο Υγείας Μεγάρων λειτουργεί καθημερινά και επί 24ωρου βάσεως και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (Ι.Σ.Α.) ζητά αυτό να μην αλλάξει.

Μετά από επίσημη πληροφόρηση του Δημάρχου Μεγαρέων, επίκειται η παύση λειτουργίας του Κέντρου Υγείας της περιοχής και η λειτουργία του σε πενθήμερη βάση και συγκεκριμένο ωράριο.

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έστειλε κατεπείγουσα επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας και τη Διοικήτρια 2ης ΥΠΕ, με την οποία ζητά, την άμεση ανάκληση της απόφασης που υποβαθμίζει το Κέντρο Υγείας Μεγάρων καταργώντας την 24ωρη λειτουργία του.

Σύμφωνα με τον Ι.Σ.Α., η συγκεκριμένη απόφαση, στερείται κάθε λογικής και αντίκειται στην ενίσχυση της προσβασιμότητας του αστικού πληθυσμού σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας κοντά στον τόπο κατοικίας τους, που είναι και ο βασικός σκοπός της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην επιστολή, η χρονική περίοδος που αποφασίστηκε να καταργηθεί η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας θα προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στην περίθαλψη των πολιτών, που τους καλοκαιρινούς μήνες θα αυξηθούν.

Χαρακτηριστικά ο Ι.Σ.Α. αναφέρει: «Η ΠΦΥ έχει ανάγκη από ενίσχυση και όχι περαιτέρω συρρίκνωση. Τα Κέντρα Υγείας οφείλουν να είναι επαρκώς στελεχωμένα, τόσο από προσωπικό όσο και από ιατρικό εξοπλισμό, ώστε να λειτουργούν σε 24ώρη βάση».

Ο Ι.Σ.Α. καταλήγει καλώντας τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην λάβει χώρα η τροποποίηση λειτουργίας του ωραρίου του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, προκειμένου να μην υποβαθμισθεί η παροχή υπηρεσιών ΠΦΥ και να διαφυλαχθεί η υγεία των πολιτών της εν λόγω περιοχής.

Διαβάστε επίσης:

Οι γιατροί της πρωτοβάθμιας καταγγέλλουν «αποψίλωση» των Κέντρων Υγείας

Υπό κατάρρευση το Κέντρο Υγείας Δικαίων, στον Έβρο

BEST OF NETWORK

PlusQueen