ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Οι... στόχοι κάνουν καλό στην υγεία μας

Ίσως οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε πόσο καλό στην υγεία μας -ψυχική και σωματική- κάνουν οι στόχοι αλλά και μiα... ρουτίνα που θα εντάξουμε στην καθημερινότητά μας.

Οι... στόχοι κάνουν καλό στην υγεία μας

Αυτό τονίζουν με έμφαση ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι, προσθέτοντας ότι εάν θέλουμε να απολαμβάνουμε μiα πλούσια ζωή και να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας, θα πρέπει να βάζουμε στόχους, τους οποίους όμως να ακολουθούμε με ευλάβεια.

Άλλωστε και η συγγραφέας Μάρω Βαμβουνάκη σε ένα από τα βιβλία της αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «οι άνθρωποι καταρρέουν από δύο πράγματα, από την έλλειψη αγάπης και από την έλλειψη στόχων».

Η αρχή της χρονιάς αποτελεί την ιδανική περίοδο για να ξαναδούμε μέσα μας τι συμβαίνει και να επαναπροσδιορίσουμε πού θέλουμε να πάμε, τι να κατακτήσουμε, τι να κρατήσουμε και τι να πετάξουμε. Και αυτό θα γίνει μόνο με μια σειρά στόχων και προτεραιοτήτων, όπως αναφέρει στο onmed και η κυρία Δώρα Φούντα, Κοινωνιολόγος και Life & Career Coach.

Σύμφωνα με έρευνες, μόνο το 38% από εμάς εκπληρώνει τους στόχους που θέτει στις αρχές της χρονιάς. Διερωτάται κανείς γιατί είναι τόσο δύσκολο να αδυνατίσουμε, να σταματήσουμε το κάπνισμα ή το αλκοόλ, ή να μάθουμε μία καινούργια γλώσσα; Γιατί είναι τόσο δύσκολο να διώξουμε από της ζωή μας σχέσεις και ανθρώπους που μας ταλαιπωρούν; Τι είναι αυτό που μας εμποδίζει να ξεκινήσουμε μια νέα εργασία ή να κάνουμε μια νέα αρχή είτε στα προσωπικά μας είτε στα επαγγελματικά μας;

Έτσι, με αφορμή την νέα χρονιά, η κυρία Φούντα, μας προσκαλεί σε ένα ενδιαφέρον σεμινάριο στόχων, με τη φιλοδοξία να πετύχουμε μια ποιοτικότερη ζωή και μια πιο ενδιαφέρουσα καθημερινότητα. Το βιωματικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18/1/2015, 5-8.30 μμ στο χώρο της στο Μαρούσι. Στη διάρκεια αυτού του σεμιναρίου μαθαίνουμε, όπως αναφέρει, πώς να θέτουμε στόχους και πώς να τους πετυχαίνουμε, αντιμετωπίζοντας όλα τα εμπόδια και τις προκλήσεις που θα παρουσιαστούν στην πορεία προς την κατάκτησή τους. Το αποτέλεσμα; Πετάμε από τους ώμους μας ό,τι μας κρατάει πίσω, κρατάμε ότι μας δυναμώνει και καταστρώνουμε το πλάνο που θα ακολουθήσουμε το 2015 για να δημιουργήσουμε την επαγγελματική και προσωπική ζωή που θέλουμε και μας αξίζει!

Εισηγήτρια: Δώρα Φούντα, Κοινωνιολόγος, Life & Career Coach
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων απαραίτητη η προκράτηση. Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 210 6141378 & 6973747236.

dvra foynta 1

Διαβάστε ακόμη:

Δημιουργώντας τους στόχους του 2015: Ένα χρήσιμο σεμινάριο Life Coaching

10 απόλυτα βήματα ψυχικής & σωματικής αντιγήρανσης

Μάθετε να τιθασσεύετε το στρες σας και κάντε το ... συνεργάτη σας

Το άγχος και το στρες και πώς θα το τιθασσεύσουμε: ένα χρήσιμο σεμινάριο

Πώς αποτυπώνονται οι ψυχικές ασθένειες στο σώμα μας