ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας για εφήβους & ενήλικες

Η Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας έχει ως στόχο να υποστηρίξει τον έφηβο να εντοπίσει αξίες, δεξιότητες, κλίσεις και ικανότητες που διαθέτει έτσι ώστε να μπορέσει να επιλέξει το επάγγελμα που θα τον οδηγήσει σε προσωπική και επαγγελματική ευημερία.

Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας για εφήβους & ενήλικες

Η Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας, όπως αναφέρει η κοινωνιολόγος κυρία Δώρα Φούντα, είναι μια εξατομικευμένη διαδικασία κατά την οποία ο συμβουλευόμενος σε συνεργασία με το Σύμβουλο εντοπίζει και αναλύει τις επαγγελματικές του επιλογές. Στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας χρησιμοποιούνται εργαλεία όπως ερωτηματολόγια, τεστ και συγκεκριμένες ερωτήσεις, οι οποίες έχουν σκοπό να βοηθήσουν τον ενδιαφερόμενο να επιλέξει το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον ανάλογα με την προσωπικότητα του.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα συμβουλευτικής σταδιοδρομίας πραγματοποιείται σε 2 συναντήσεις, συνολικής διάρκειας περίπου 4 ωρών. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο σύμβουλος διενεργεί συζήτηση μιας ώρας με το συμβουλευόμενο και στη συνέχεια ο ενδιαφερόμενος συμπληρώνει τα κάτωθι τεστ:

· Το τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού

· Το τεστ ενδιαφερόντων και αξιών

· Το τεστ των δυνατών σημείων

Στη δεύτερη συνάντηση παραδίδεται στον ενδιαφερόμενο λεπτομερής έκθεση με τα αποτελέσματα της συμβουλευτικής διαδικασίας.

Όσον αφορά στο τεστ των δυνατών σημείων της προσωπικότητας θα πρέπει να επισημανθεί ότι είναι ένα πρόσφατο επιστημονικό τεστ μεγάλης εγκυρότητας. Σύμφωνα δε με τον Καθηγητή και ιδρυτή της Θετικής Ψυχολογίας Martin Seligman όλοι οι άνθρωποι έχουν μοναδικά ταλέντα και δυνατά σημεία, απλά θα πρέπει να τα ανακαλύψουν για να μπορέσουν να τα αξιοποιήσουν προς όφελος της προσωπικής και επαγγελματικής τους ζωής. Επιπλέον σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές έρευνες η συμβουλευτική σταδιοδρομίας είναι απαραίτητη όχι μόνο σε εφήβους αλλά και σε ενήλικες πλέον!

Το ατομικό πρόγραμμα συμβουλευτικής σταδιοδρομία πραγματοποιείται από την κυρία Δώρα Φούντα, Κοινωνιολόγο, Σύμβουλο Προσωπικής & Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Επιστημονικό συνεργάτη του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο πλαίσιο της συμβουλευτικής διαδικασίας παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ επιπλέον τηλεφωνική υποστήριξη σε γονείς και μαθητές κατά τη διάρκεια των συναντήσεων .

Χώρος διεξαγωγής : Π. Τσαλδάρη 18, Μαρούσι (κατ' εξαίρεση πραγματοποιείται και στο χώρο των μαθητών). Τηλέφωνα επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού: 2106141378 & 6973747236. 36 www.fountacoach.com, www.facebook.com/dfounta.

dvra foynta 1

Διαβάστε ακόμη:

Οι... στόχοι κάνουν καλό στην υγεία μας

10 απόλυτα βήματα ψυχικής & σωματικής αντιγήρανσης

Μάθετε να τιθασσεύετε το στρες σας και κάντε το ... συνεργάτη σας

Το άγχος και το στρες και πώς θα το τιθασσεύσουμε: ένα χρήσιμο σεμινάριο

Πώς αποτυπώνονται οι ψυχικές ασθένειες στο σώμα μας