ΥΓΕΙΑ

Νέα εξέταση της Roche βοηθά στην ανίχνευση της λοίμωξης των λεμφοτρόπων ιών

Στην ανίχνευση της λοίμωξης από τον ιό HTLV-I/II σε δείγματα ελέγχου αιμοδοτών και διαγνωστικής ρουτίνας, βοηθά η νέα εξέταση της Roche.

Νέα εξέταση της Roche βοηθά στην ανίχνευση της λοίμωξης των λεμφοτρόπων ιών

Ειδικότερα, η Roche ανακοίνωσε πρόσφατα ότι διαθέτει στην αγορά τη μέθοδο ανοσοπροσδιορισμού Elecsys® HTLV-I/II, μια διαγνωστική εξέταση που βοηθά στον εντοπισμό αντισωμάτων έναντι του ιού HTLV τύπου Ι/ΙΙ σε ασκούς αίματος για τον έλεγχο της αιμοδοσίας και σε δείγματα ρουτίνας για διαγνωστική χρήση. Η μέθοδος σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες των κέντρων αιμοδοσίας και των κλινικών εργαστηρίων, με στόχο την αξιόπιστη και αποδοτική ανίχνευση του ιού. Η συγκεκριμένη εξέταση συμπληρώνει την πιο ολοκληρωμένη σειρά διαγνωστικών λύσεων για την ασφάλεια του αίματος που προσφέρεται σήμερα στην αγορά.

Όπως αναφέρει ο Roland Diggelmann, COO της Roche Diagnostics Division, «Υπάρχουν περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι με λοίμωξη HTLV I/II σήμερα σε όλον τον κόσμο και πολλοί από αυτούς δεν γνωρίζουν ότι είναι φορείς. Εάν δεν εντοπιστεί ο ιός σε έναν φορέα, ο κίνδυνος εξάπλωσης της λοίμωξης αυξάνεται. Η Roche βρίσκεται στην ιδανική θέση να βοηθήσει τα κέντρα αιμοδοσίας να βελτιώσουν την απόδοση των εξετάσεών τους, χάρη στην ευρεία σειρά των προϊόντων μας και στις ενοποιημένες εργαστηριακές λύσεις μοριακών και ορολογικών εξετάσεων που προσφέρουμε».

Η άριστη ευαισθησία της εξέτασης ελαχιστοποιεί την πιθανότητα να μην εντοπιστεί μια λοίμωξη HTLV σε αρχική ή σε χρόνια φάση, περιορίζοντας έτσι τον κίνδυνο μετάδοσης της λοίμωξης. Η υψηλή ειδικότητα της ανάλυσης διευκολύνει τη σαφή και συνεπή ερμηνεία των αποτελεσμάτων σε όλα τα στάδια της νόσου, με ελάχιστες ανάγκες επανεξέτασης, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη απόδοση για το εργαστήριο καθώς και η υψηλότερη δυνατή ασφάλεια για τον ασθενή. Επιπλέον, η συγκεκριμένη εξέταση επιτρέπει στους επαγγελματίες της υγείας να πραγματοποιήσουν μια μεμονωμένη ανάλυση μέσα σε 18 λεπτά, ώστε να εξασφαλίζεται η παροχή παραγώγων αίματος έγκαιρα και με ασφάλεια.

Πληροφορίες για τον ιό HTLV-I/II

Οι ανθρώπινοι λεμφοτρόποι ιοί (HTLV) τύπου I και II είναι ρετροϊοί απαντούν σε περίπου 20 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Μπορούν να μεταδοθούν από τη μητέρα στο παιδί κατά τον θηλασμό, μέσω ετεροφυλοφιλικής ή ομοφυλοφιλικής σεξουαλικής επαφής, μέσω κοινής χρήσης μολυσμένης σύριγγας ή με τη χορήγηση μολυσμένων παραγώγων αίματος.

Από τις δύο μορφές, ο HTLV-I είναι αυτός που έχει τη μεγαλύτερη κλινική σημασία και συνδέεται άμεσα με μια απειλητική για τη ζωή νόσο, τη λευχαιμία/λέμφωμα εκ λεμφοκυττάρων στους ενηλίκους (ATLL), αλλά και μια καταβλητική πάθηση που ονομάζεται «μυελοπάθεια/τροπική σπαστική παραπάρεση σχετιζόμενη με τον ιό HTLV» (HAM/TSP). Η λοίμωξη από τον ιό HTLV εμμένει εφ' όρου ζωής και προς το παρόν δεν υπάρχει καμία θεραπεία που να εξαλείφει τον ιό από τον οργανισμό.

Η θέση της Roche Diagnostics στον τομέα των λοιμωδών νοσημάτων

Η Roche προσφέρει διαγνωστικές λύσεις στον τομέα των λοιμωδών νοσημάτων εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια και οι μέθοδοι που έχει αναπτύξει χρησιμοποιούν τεχνολογίες ειδικά σχεδιασμένες για τις πλατφόρμες ορολογικού και μοριακού ελέγχου της εταιρείας. Οι πρώτες μέθοδοι ανοσοανάλυσης υψηλής ποιότητας Elecsys® παρουσιάστηκαν το 1996 και έκτοτε έχουν αναπτυχθεί πάνω από εκατό εξετάσεις, καθώς και μια νέα γενιά πλήρως αυτοματοποιημένων αναλυτών cobas®, με στόχο τη βελτιωμένη λήψη ιατρικών αποφάσεων, τον καλύτερο προγραμματισμό εργασιών και την υψηλότερη απόδοση.

Διαβάστε ακόμη:

Roche: Εξαγοράζει την Kapa Biosystems με στόχο την ενίσχυση προϊόντων αλληλούχησης επόμενης γενιάς

Η Roche Hellas βραβεύεται για το Πρόγραμμα Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών της

Roche: Εξαγορά της CAPP Medical με στόχο την γονιδιακή έρευνα

«For Her»: Καμπάνια ενημέρωσης για τον καρκίνο της γυναίκας από τη Roche Hellas

Roche Hellas: Τιμητικό βραβείο για το Πρόγραμμα Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών

HPV: Μελέτη δείχνει την ανωτερότητα της εξέτασης cobas της Roche

Παπ-τεστ και προφυλακτικό: Ασπίδες στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας: Ο συνδυασμός τεστ HPV και τεστ Παπ η καλύτερη επιλογή

HPV: Μελέτη δείχνει την ανωτερότητα της εξέτασης cobas της Roche