ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Οι τρεις τροφές που μας προστατεύουν από τον διαβήτη

Οι τρεις τροφές που μας προστατεύουν από τον διαβήτη

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας ανακάλυψαν τον ιδανικό διατροφικό συνδυασμό , που προστατεύει τον οργανισμό από τον διαβήτη και άλλες ασθένειες.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας ανακάλυψαν τον ιδανικό διατροφικό συνδυασμό , που προστατεύει τον οργανισμό από τον διαβήτη και άλλες ασθένειες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική μελέτη, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Nutrition», το διατροφικό μας πρόγραμμα θα πρέπει να περιλαμβάνει θρεπτικά συστατικά από τη σοκολάτα, το τσάι και τα μούρα.

Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, αφού έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση σχεδόν 2.000 υγιείς γυναίκες από τη Μ. Βρετανία, οι οποίες είχαν συμπληρώσει ένα διατροφικό ερωτηματολόγιο, ενώ είχαν υποβληθεί και σε εξετάσεις για τη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος, τη φλεγμονή και την αντίσταση ινσουλίνης.

Όπως προέκυψε από την επεξεργασία των στοιχείων, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φλαβονών και ανθοκυανίνων σχετιζόταν με χαμηλότερη αντίσταση ινσουλίνης, καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος και χαμηλότερα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό, που προκαλεί διαβήτη, παχυσαρκία, καρδιαγγειακή νόσο και καρκίνο.

«Η μελέτη μας εστίασε στα οφέλη από την κατανάλωση συγκεκριμένων υπο-ομάδων φλαβονοειδών. Επικεντρωθήκαμε στις φλαβόνες, που περιέχουν βότανα και λαχανικά, όπως το σέλινο, ο μαϊντανός και το θυμάρι, και σε ανθοκυανίνες, που περιέχουν τα μούρα, τα κόκκινα σταφύλια, το κρασί και άλλα φρούτα και λαχανικά κόκκινου ή μπλε χρώματος», εξήγησε η επικεφαλής της μελέτης, Δρ Κάσιντι.

Ωστόσο, δεν είναι γνωστό ακόμα πως η τακτική κατανάλωση φλαβονοειδών και ανθοκυανίνων μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, τα επίπεδα της φλεγμονής και την αντίσταση ινσουλίνης στον οργανισμό.

 

Links

BEST OF NETWORK

PlusQueen