ΥΓΕΙΑ

Μαθήματα εγκεφαλικού από ένα video game

Τα παιδιά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα του εγκεφαλικού και τι πρέπει να κάνουν χάρη σε ένα εκπαιδευτικό video game.

Μαθήματα εγκεφαλικού από ένα video game

Τα παιδιά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα του εγκεφαλικού και τι πρέπει να κάνουν χάρη σε ένα εκπαιδευτικό video game.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια δοκίμασαν τις γνώσεις 210 εννιάχρονων και δεκάχρονων παιδιών από το Μπρονξ της Νέας Υόρκης σχετικά με τα συμπτώματα του εγκεφαλικού. Τα ρώτησαν επίσης τι πρέπει να κάνουν εάν κάποιος πάθει εγκεφαλικό.

Έκαναν στα παιδιά αυτές τις ερωτήσεις για δεύτερη φορά, έπειτα από το 15-λεπτο εκπαιδευτικό παιχνίδι Stroke Hero. Θέλησαν επίσης να διαπιστώσουν εάν τα παιδιά είχαν συγκρατήσει τις πολύτιμες πληροφορίες αρκετές εβδομάδες μετά.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα παιδιά είχαν 33% περισσότερες πιθανότητες να αναγνωρίσουν το εγκεφαλικό και να καλέσουν βοήθεια αφού είχαν παίξει το video game. Είχαν συγκρατήσει μάλιστα τις χρήσιμες γνώσεις επτά εβδομάδες μετά.

Τα παιδιά που συνέχισαν να παίζουν το παιχνίδι στο σπίτι είχαν 18% περισσότερες πιθανότητες να αναγνωρίσουν τα ανησυχητικά σημάδια, σε σύγκριση με τα παιδιά που είχαν παίξει το παιχνίδι μόνο μία φορά.

Τα περισσότερα από τα παιδιά (ποσοστό 90%) δήλωσαν πως τους άρεσε το Stroke Hero.

Το ερευνητικό έργο παρουσιάζεται στο επιστημονικό περιοδικό του Αμερικανικού Συλλόγου για την Καρδιά Stroke και υποδεικνύει την ανάγκη για πληρέστερη ενημέρωση του κοινού, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών.

Τα παιδιά έπρεπε να κατευθύνουν ένα διαστημόπλοιο μέσα σε μια αρτηρία, καταστρέφοντας τους θρόμβους με ένα ειδικό όπλο. Όταν τους τελείωναν τα πυρομαχικά, έπρεπε να απαντήσουν ερωτήσεις γνώσεων για να ξαναγεμίσουν το όπλο.

Διαβάστε επίσης:

Οι 8 ενδείξεις που "μαρτυρούν" εγκεφαλικό επεισόδιο

Πέντε τρόποι για να προστατευθείτε από το εγκεφαλικό