ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Τέσσερα μέτρα πρόληψης ενάντια στην υπογονιμότητα

Τέσσερα μέτρα πρόληψης ενάντια στην υπογονιμότητα

Αν θέλετε να γίνετε γονείς, υπάρχουν μερικά απλά πράγματα, που μπορείτε να κάνετε, για να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να τα καταφέρετε

Αν θέλετε να γίνετε γονείς, υπάρχουν μερικά απλά πράγματα, που μπορείτε να κάνετε, για να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να τα καταφέρετε.

Εκτός από την υγιεινή διατροφή, που είναι πάντα ένας παράγοντας βελτίωσης της ποιότητας ζωής μας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές, ώστε να είστε σίγουροι ότι κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να κάνετε παιδί.

Τακτική άσκηση

Δεν είναι ανάγκη να γυμνάζεστε πολύ εντατικά ή σε πολύ έντονο ρυθμό. Αν είστε γυναίκα και προσέξετε ότι η περίοδός σας έχει ακανόνιστο κύκλο, τότε ίσως πρέπει να χαλαρώσετε λίγο την ένταση στην γυμναστική σας.

Διατηρήστε το σωματικό σας βάρος σε νορμάλ πλαίσιο

Έρευνες έχουν δείξει ότι άτομα που είναι παχύσαρκα ή εξαιρετικά αδύνατα, έχουν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν υπογονιμότητα.

Προσοχή στο αλκοόλ και το κάπνισμα

Δεν χρειάζεται να τα αφαιρέσετε πλήρως από τη ζωή σας, εφόσον δεν το επιθυμείτε, αλλά είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η υπερβολική τους χρήση περιορίζει αισθητά την πιθανότητα να κάνετε παιδί. Πρόκειται για παράγοντες που επηρεάζουν τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες.

Περιορίστε την καφεΐνη

Ειδικά οι γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυες, οφείλουν να προσέχουν την ποσότητα καφέ που πίνουν καθημερινά. Καλό είναι να μην πίνετε πάνω από 250ml καφέ ημερησίως (1ή 2 φλυτζάνια).

BEST OF NETWORK