ΥΓΕΙΑ

Για να μη σπάει το κεφάλι μας... Μελατονίνη!

Η μελατονίνη είναι ορμόνη που εκκρίνει φυσικά ο οργανισμός, υπεύθυνη για τη ρύθμιση του Κιρκαδικού του ρυθμού. Γι’ αυτό και είναι γνωστή ως «η ορμόνη του ύπνου» ή «η ορμόνη του σκότους», αφού εκκρίνεται κατά την απουσία φωτός. Μάλιστα, λόγω της ιδιότητάς της αυτής, υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής με μελατονίνη, όπως το NightAde της εταιρείας Lanes, που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της αϋπνίας, αλλά και του jetlag.

Για να μη σπάει το κεφάλι μας... Μελατονίνη!

Ωστόσο, η δράση της μελατονίνης δεν περιορίζεται εκεί, όπως φαίνεται... Σε πλήθος επιστημονικών μελετών έχει χρησιμοποιηθεί ως το αντίδοτο για την αντιμετώπιση της ημικρανίας.

Η ημικρανία εμφανίζεται με τη μορφή έντονης κεφαλαλγίας, σαν έντονο σφίξιμο στο μπροστινό ή το πίσω μέρος του κεφαλιού. Συχνά, συνδέεται με συμπτώματα όπως ευαισθησία στο φως και εμετό. Ένας από τους παράγοντες που αναφέρεται συνεχώς πως αποτελεί αιτία εμφάνισης ημικρανίας είναι οι αλλαγές στις συνήθειες του ύπνου. Ο ανεπαρκής ύπνος, ο μεγαλύτερης διάρκειας από το φυσιολογικό ύπνος, η αστάθεια στην καθημερινή ώρα ύπνου ή αφύπνισης, οι διαταραχές στον ύπνο, σχετίζονται άμεσα με την εμφάνιση έντονου πονοκεφάλου και ημικρανίας, κάτι που ενισχύουν κατά πολύ συμπτώματα όπως η υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, η κακή ποιότητα ύπνου και το συνεχές αίσθημα κόπωσης, λόγω των παραπάνω.

bigstock Young Woman Exhausted 103748132

Η πρόσληψη συμπληρώματος μελατονίνης, όπως το NightAde της Lanes, μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην επαναφορά των ρυθμών του κύκλου ύπνου-εγρήγορσης και να μειώσουν την εμφάνιση των συμπτωμάτων κόπωσης και υπνηλίας κατά τη διάρκεια της ημέρας, περιορίζοντας έτσι αισθητά την ένταση και την εμφάνιση της ημικρανίας. Καθημερινή δέσμευση των Lanes είναι να προσφέρουν νέες, δημιουργικές λύσεις που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς, ακολουθώντας τις σύγχρονες διεθνείς εξελίξεις στον τομέα των Συμπληρωμάτων Διατροφής.

Επιπρόσθετα, η επίφυση και η μελατονίνη έχουν εμπλακεί στην παθοφυσιολογία της ημικρανίας. Άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα με ημικρανίες φέρεται πως παρουσιάζουν χαμηλά επίπεδα παραγωγής μελατονίνης στον οργανισμό, σύμφωνα με πλήθος επιστημονικών μελετών. Αυτό πιθανώς γιατί είναι ευπαθή σε περιβαλλοντικούς παράγοντες που επηρεάζουν την έκκριση μελατονίνης από την επίφυση. Μετά τη χορήγηση μελατονίνης, είναι γεγονός πως στην πλειοψηφία περιπτώσεων υπήρξε μεγάλη βελτίωση στη αντιμετώπιση της ημικρανίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μελετών, η λήψη μελατονίνης περίπου μισή ώρα πριν τον ύπνο μπορεί να περιορίσει την εμφάνιση της έντασης των συμπτωμάτων της ημικρανίας. Οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι πως η συστηματική χορήγηση μελατονίνης μπορεί να δράσει προληπτικά στην εμφάνιση της ημικρανίας.

bigstock Young happy woman standing in 19498907

Το NightAde, της εταιρείας συμπληρωμάτων διατροφής Lanes, περιέχοντας 1mg μελατονίνης σε μορφή υπογλώσσιου δισκίου, μπορεί να έχει άμεσα και ικανοποιητικά αποτελέσματα τόσο στην αντιμετώπιση της αϋπνίας όσο και της ημικρανίας. Βρίσκεται σε οικονομική και πρακτική συσκευασία με 90 υπογλώσσια δισκία.

Μπορείτε να βρείτε το NightAde στην προσιτή τιμή των10,90€ και με διάρκεια αγωγής 3 μηνών στο κοντινότερο φαρμακείο σας ή να μάθετε περισσότερα για τα οφέλη του πατώντας εδώ.