ΥΓΕΙΑ

Πόνος στην πλάτη & ύπνος: Τι να προσέχετε

Πολλοί άνθρωποι αναπτύσσουν πόνο στην πλάτη λόγω του κρεβατιού τους. Αυτό συχνά οφείλεται στην κακή ποιότητα του στρώματος και του υποστρώματος, που λυγίζουν κάτω από το βάρος του σώματος.

Πόνος στην πλάτη & ύπνος: Τι να προσέχετε

Οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμούνται στο πλάι, με αποτέλεσμα το κοίλωμα του κρεβατιού να προκαλεί κάμψη προς τα πλάγια οδηγώντας σε έντονο πόνο και δυσκαμψία.

Για να αποφύγετε το πρόβλημα, φροντίστε να κοιμάστε σε κρεβάτι που δεν λυγίζει τόσο εύκολα. Το ιδανικό κρεβάτι είναι αυτό που έχει σταθερό στρώμα με γερά ελατήρια και βάση, η οποία δεν πρέπει κατ' ανάγκη να είναι σκληρή.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι λάθος να αγοράσετε ένα πολύ σκληρό κρεβάτι πιστεύοντας ότι θα ωφελήσετε την πλάτη σας, καθώς το πιθανότερο είναι πώς θα είναι τόσο άβολο που δεν θα σας επιτρέπει να κοιμάστε καλά.

bigstock Woman Having Back Pain 125177654

Πώς θα διαλέξετε κρεβάτι

Όταν διαλέγετε ένα κρεβάτι, φροντίστε να ξαπλώνετε λίγη ώρα πάνω του, για να βεβαιωθείτε ότι είναι μεν σκληρό, αλλά ταυτόχρονα άνετο.

Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα για καινούριο κρεβάτι ή το κρεβάτι σας είναι πολύ μαλακό, μπορείτε να τοποθετήσετε μια σκληρή σανίδα μεταξύ της βάσης του κρεβατιού και του στρώματος. Η σανίδα πρέπει να καλύπτει όλο το μήκος του κρεβατιού και να είναι αρκετά χοντρή, ώστε να μη λυγίζει από το βάρος του σώματος.

Μαξιλάρι

Όταν κοιμάστε φροντίστε να ξαπλώνετε με το σώμα σας όσο το δυνατόν πιο ίσιο, για να μην κάμπτονται η πλάτη και ο αυχένας σας. Τα πολλά μαξιλάρια κάνουν τον αυχένα να στρέφεται στο πλάι και η περιστροφή αυτή «μεταδίδεται» προς το κάτω τμήμα της σπονδυλικής στήλης. Συνήθως, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ένα μόνο μαξιλάρι, προκειμένου το κεφάλι και ο αυχένας σας να βρίσκονται στην ίδια νοητή ευθεία με το υπόλοιπο σώμα, όταν είστε ξαπλωμένοι στο πλάι.

Διαβάστε επίσης:

Ποια στάση στον ύπνο προστατεύει από το Αλτσχάιμερ