ΥΓΕΙΑ

Πονοκέφαλος λόγω στρες: 3 τρόποι για να τον ξεπεράσετε

Το στρες αποτελεί κοινή αιτία πονοκεφάλου, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Πονοκέφαλος λόγω στρες: 3 τρόποι για να τον ξεπεράσετε

Το όφελος από τις θεραπείες για το άγχος και το στρες είναι μεγαλύτερο για όσους υποφέρουν συχνά από πονοκέφαλους τάσης, απ’ ότι για τους πάσχοντες από ημικρανίες.

Φυσικά, η κεφαλαλγία τάσης είναι πιο συχνή και λιγότερο σοβαρή από ό, τι μια ημικρανία, παραμένει όμως παράγοντας που δυσκολεύει την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Υπολογίζεται ότι περίπου το 30% των ανθρώπων υποφέρουν από πονοκέφαλους τάσης, οι οποίοι συνήθως διαρκούν δύο ημέρες τον μήνα.

Όπως έχουν δείξει σχετικές μελέτες όμως, το στρες επιδεινώνει σημαντικά τόσο τους πονοκεφάλους, όσο και τις ημικρανίες.

Αν υποφέρετε από άγχος που πυροδοτεί τους πονοκεφάλους σας, είναι σημαντικό να υιοθετήσετε τρόπους διαχείρισής του, σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύετε από χρόνια κεφαλαλγία.

bigstock Headache 84425660

Δείτε τρεις από αυτούς:

Ακούστε μουσική

Η μουσική -ανεξάρτητα από το είδος της- μπορεί να έχει ηρεμιστική επίδραση. Έρευνα του Τμήματος Ψυχολογίας του πανεπιστημίου McGill διαπίστωσε ότι η μουσική ήταν πιο αποτελεσματική από τα φάρμακα σε ανθρώπους που επρόκειτο να υποβληθούν σε επέμβαση. Η ίδια μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μουσική μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα, ουσία που σχετίζεται με το στρες και την παχυσαρκία.

Γιόγκα, διαλογισμός, τεχνικές αναπνοής

Όλες αυτές οι μέθοδοι που στοχεύουν στην ηρεμία και την αποφόρτιση, μειώνουν τα επίπεδα της κορτιζόλης και βοηθούν στην αυτοσυγκέντρωση και την εσωτερική αναζήτηση.

Ύπνος

Ο ύπνος αποτελεί μια καλή εναλλακτική λύση για την αντιμετώπιση καταστάσεων που προκαλούν άγχος, καθώς μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης που σχετίζονται με το στρες. Σύμφωνα με μελέτη 2011, αρκούν 30 λεπτά ύπνου για να μειωθεί η κορτιζόλη στον οργανισμό.

Διαβάστε επίσης:

Πονοκέφαλος: 7 σημάδια ότι δεν είναι «αθώος»

Ημικρανίες: Εσείς γνωρίζετε ποιο καιρικό φαινόμενο τις επιδεινώνει;