ΥΓΕΙΑ

Εφαρμογή: Υπολογίστε τι ώρα πρέπει να κοιμηθείτε σήμερα το βράδυ!

Οι ειδικοί παραδοσιακά συνιστούν στους ενήλικες να κοιμούνται επτά έως εννέα ώρες κάθε βράδυ, όμως η διάρκεια δεν είναι η μόνη παράμετρος που καθορίζει τον καλό ύπνο.

Εφαρμογή: Υπολογίστε τι ώρα πρέπει να κοιμηθείτε σήμερα το βράδυ!

Για να απολαύσετε ποιοτική ξεκούραση που θα σας εξασφαλίσει αρκετή ενέργεια την επόμενη ημέρα πρέπει να κοιμηθείτε αλλά και να ξυπνήσετε την κατάλληλη στιγμή. Τι σημαίνει όμως στην πράξη «κατάλληλη στιγμή»;

Για τον μέσο ενήλικα, ένας πλήρης κύκλος ύπνου (στάδια REM και μη REM) διαρκεί 90 λεπτά, κάτι που σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας ολοκληρώνουμε πέντε με έξι κύκλους ύπνου. Εάν το ξυπνητήρι χτυπήσει ενώ βρισκόμαστε στα μισά ενός κύκλου τότε θα ξυπνήσουμε κουρασμένοι και νευρικοί.

Η παρακάτω εφαρμογή θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε ποια είναι η ιδανική ώρα να κοιμηθείτε ώστε να ολοκληρώσετε πλήρεις κύκλους ύπνου και να νιώθετε ευδιάθετοι και αναζωογονημένοι το πρωί!

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δηλώσετε τι ώρα πρέπει να ξυπνήσετε το πρωί.Η εφαρμογή συνυπολογίζει ότι ο μέσος άνθρωπος χρειάζεται περίπου 14 λεπτά από την ώρα που θα ξαπλώσει στο κρεβάτι μέχρι να αποκοιμηθεί.

Δείτε κι αυτό:

Εφαρμογή: Υπολογίστε πόσες ώρες ύπνου θα χάσετε κατά τη διάρκεια της ζωής σας!

Τα 10 σημάδια που φανερώνουν ότι χρειάζεστε περισσότερη ξεκούραση

Ποια ώρα της ημέρας να κάνετε ντους για να απολαμβάνετε καλύτερο ύπνο

Πέντε τραγούδια για να κοιμηθείτε πιο εύκολα!

Διαταραχές ύπνου: Το τεστ των 5 ερωτήσεων

Ποια είναι τα 4 «συστατικά» του καλού ύπνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ