ΥΓΕΙΑ

Το σπιτικό «ελιξίριο» που χρειάζεσαι για να τονώσεις το ανοσοποιητικό σου

Θα χρειαστείς μερικά απλά υλικά και θα είναι έτοιμο σε μόλις 10 λεπτά!

Το σπιτικό «ελιξίριο» που χρειάζεσαι για να τονώσεις το ανοσοποιητικό σου

Αξιοποιώντας τις τονωτικές ιδιότητες του τζίντζερ, της κανέλας, του μελιού και άλλων φυσικών υλικών μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι ένα γευστικό ρόφημα που θα τονώσει το ανοσοποιητικό σου και θα σε προστατεύσει από το κρυολόγημα, τη γρίπη και κάθε είδους λοιμώξεις. Θα το χρειαστείς ακόμη κι αν αρρωστήσεις όμως, αφού θα σε βοηθήσει να επανέλθεις ταχύτερα στις καθημερινές σου δραστηριότητες.

Δες στο βίντεο πώς θα το φτιάξεις ή διάβασε τη συνταγή παρακάτω.



Υλικά

1 κομμάτι τζίντζερ με πάχος περίπου 5 εκατοστά

2 ξυλάκια κανέλας

2 αστεράκια γλυκάνισο

4 φλιτζάνια νερό

2 κουταλιές της σούπας μέλι

2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο

Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Ξέπλυνε καλά το τζίντζερ, χωρίς να το ξεφλουδίσεις, και στη συνέχεια κόψ’ το σε κομμάτια. Βάλε το τζίντζερ σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με την κανέλα, το γλυκάνισο και το νερό σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσουν. Αφού απομακρύνεις την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήσέ τη στην άκρη καλυμμένη με μια πετσέτα για 10 λεπτά. Σούρωσε το υγρό και πρόσθεσε το μέλι, το μηλόξιδο και τον χυμό από το λεμόνι. Έτοιμο!

Μπορείς να το απολαύσεις σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύο.

Αν θες να αποθηκεύσεις το ρόφημα, τοποθέτησέ το σε ένα γυάλινο δοχείο με καπάκι στο ψυγείο το πολύ για δύο μέρες. Προσοχή: Δεν πρέπει να το ξαναζεστάνεις όταν το βγάλεις από το ψυγείο, καθώς το μέλι θα χάσει τις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες.

Τα συστατικά του τζίντζερ και της κανέλας ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Επίσης, το τζίντζερ έχει αντιφλεγμονώδη δράση και σε βοηθά να αντιμετωπίσεις τους πόνους, ενώ κάνει και αποτοξίνωση στον οργανισμό, όπως και το γλυκάνισο, ώστε να απομακρύνει παθογόνα βακτήρια.

Τέλος, το μηλόξιδο έχει προβιοτική δράση ώστε να εξουδετερώσει παθογόνους μικροοργανισμούς στο έντερο, ενώ το λεμόνι έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Δες κι αυτό:

Πόσο ισχυρό είναι το ανοσοποιητικό σας; Κάντε το τεστ με τα… λαχανάκια Βρυξελλών!

Σας τριγυρνάει γρίπη ή κρυολόγημα; Τι πρέπει να πιείτε για να τονωθείτε

Πέντε κακές συνήθειες που «ρίχνουν» το ανοσοποιητικό σας