ΥΓΕΙΑ

Τροφικές αλλεργίες: Πώς επηρεάζουν την ανάπτυξη των παιδιών

Οι τροφικές αλλεργίες είναι συχνές στα παιδιά με το 5% εξ αυτών να εκδηλώνουν αλλεργικές αντιδράσεις σε συγκεκριμένες τροφές.

Τροφικές αλλεργίες: Πώς επηρεάζουν την ανάπτυξη των παιδιών

Στις συνηθέστερες τροφές που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία, συγκαταλέγονται το γάλα και οι ξηροί καρποί.

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Children’s National Health System, τα παιδιά που έχουν αλλεργία στο γάλα είναι πιο κοντά και έχουν χαμηλότερο βάρος σε σύγκριση με παιδιά που έχουν αλλεργία σε ξηρούς καρπούς.

Η νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι οι τροφικές αλλεργίες στα παιδιά μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξή τους.

kid height

Προκειμένου να διαπιστώσουν αν οι τροφικές αλλεργίες επηρεάζουν το ύψος και το βάρος των παιδιών, οι ερευνητές έκαναν επισκοπήσεις καμπυλών ανάπτυξης σε 191 παιδιά που εξετάστηκαν από γιατρό τουλάχιστον μια φορά για τροφικές αλλεργίες.

Οι εξετάσεις έγιναν στις ηλικίες 2-4, 5-8 και 9-12.

Οι ερευνητές συνέκριναν το βάρος, το ύψος και τον ΔΜΣ, με μέσους όρους παιδιών ίδιας ηλικίας και φύλου στο γενικό πληθυσμό, και ανακάλυψαν ότι όσα είχαν αλλεργία στο γάλα ήταν πιθανότερο να έχουν ύψος χαμηλότερο από το μέσο όρο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, περίπου 6% έως 8% των παιδιών στις ΗΠΑ έχει κάποια τροφική αλλεργία.

Τα Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ αναφέρει ότι το 90% των τροφικών αλλεργιών στα παιδιά προκαλούνται από γάλα, αυγά, ψάρια, σόγια, σιτάρι, φιστίκια και οστρακοειδή.

Η Έρευνα παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Αλλεργιών, Άσθματος και Ανοσολογίας και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο The Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Διαβάστε επίσης:

Οι 4 πιο επικίνδυνες τροφικές αλλεργίες

Προστατευθείτε από τις τροφικές αλλεργίες: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Σε ποια ηλικία μπορεί να φάει για πρώτη φορά το μωρό φιστίκια