ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Αισθάνεστε φούσκωμα; 5 τροφές που θα βοηθήσουν να απαλλαγείτε άμεσα από τα περιττά αέρια

Αισθάνεστε φούσκωμα; 5 τροφές που θα βοηθήσουν να απαλλαγείτε άμεσα από τα περιττά αέρια

Το «φούσκωμα» στην κοιλιά ονομάζεται επιστημονικά κοιλιακή διάταση και πρόκειται για μία κατάσταση κατά την οποία παρουσιάζεται αίσθημα πληρότητας ή/και σφιξίματος στην κοιλιακή χώρα. Εναλλακτικά, το κοιλιακό φούσκωμα είναι γνωστό και ως πρήξιμο ή τυμπανισμός.

Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, η δυσανεξία στην λακτόζη και άλλες τροφικές δυσανεξίες, η υπερκατανάλωση τροφής και η απόφραξη του εντέρου αποτελούν μερικές από τις πιο συνηθισμένες αιτίες του ενοχλητικού φουσκώματος. Ποιες είναι οι τροφές που θα βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το αίσθημα πληρότητας;

Aβοκάντο

To αβοκάντο βοηθά στην αντιμετώπιση της κατακράτησης υγρών, στο πρήξιμο και στην αύξηση του μεταβολικού ρυθμού. Πηγή βιταμίνης Κ και E και διαλυτών φυτικών ινών, έχει αντιοξειδωτική δράση.

5e7d5ea0fc8f943e5a889f15bb2b31b5

Σπόροι μάραθου

Oι σπόροι μάραθου έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του φουσκώματος αλλά και της κυτταρίτιδας. Χαλαρώνοντας τους μυς του εντέρου, επιτρέπουν στα αέρια που προκαλούν το φούσκωμα να φύγουν.

Μπανάνες

Οι μπανάνες έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ποτάσιο και ρυθμίζουν τα επίπεδα νατρίου στον οργανισμό. Είναι πλούσιες σε διαλυτές φυτικές ίνες και μπορούν να δράσουν ενάντια στο ενοχλητικό φούσκωμα.

Σπαράγγια

Τα σπαράγγια έχουν τη δράση διουρητικού στον οργανισμό και βοηθούν στην αποβολή υγρών που προκαλούν ενοχλητικό φούσκωμα. Δεν περιέχουν πολλές θερμίδες και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Είναι η τροφή που συμβάλλει στην υγεία του πεπτικού συστήματος.

Αγγούρι

Το πράσινο αυτό λαχανικό είναι πλούσιο σε πυρίτιο, καφεϊκό οξύ και βιταμίνη C, συμβάλλοντας στη μείωση του πρηξίματος και στην αποφυγή της κατακράτησης υγρών. Η ευεργετική του δράση κατά του πρηξίματος των ματιών υπάρχει εξίσου και στο πρήξιμο της κοιλιάς.

Δείτε ακόμα:

Φούσκωμα: 6 αιτίες και πότε να συμβουλευτείτε γιατρό

Φούσκωμα στο στομάχι: 5 τρόποι για να το προλάβετε

Όσπρια: Πώς να τα μεγειρέψετε για να αποφύγετε το φούσκωμα