ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Σημάδια ότι η καρδιά σας δεν δουλεύει αποτελεσματικά (video)

Σημάδια ότι η καρδιά σας δεν δουλεύει αποτελεσματικά (video)

Οι λόγοι για τους οποίους ένα άτομο μπορεί να αναπτύξει καρδιοπάθεια είναι πολλοί, οι βασικοί όμως σχετίζονται με τον τρόπο ζωής.

Το σώμα στέλνει εγκαίρως κάποια προειδοποιητικό σημάδια, όταν η ασθένεια βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, προκειμένου να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα.

Δείτε τα 10 πιο κοινά προειδοποιητικά σημάδια, που δείχνουν ότι η καρδιά σας βρίσκεται σε κίνδυνο.

- Πολλοί άνδρες αισθάνονται πόνο στον αριστερό ώμο, ενώ οι γυναίκες βιώνουν τον ίδιο πόνο σε ένα ή και στα δύο χέρια.

- Ο επίμονος βήχας μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα πολλών προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων.

- Όταν η καρδιά δεν αντλεί αρκετό αίμα, τα υγρά στα αιμοφόρα αγγεία διαρρέουν στους περιβάλλοντες ιστούς. Αυτό επηρεάζει κυρίως τα κάτω άκρα λόγω της βαρύτητας, προκαλώντας πρήξιμο στα πόδια.

- Πολλοί πάσχοντες από καρδιακή νόσο χάνουν την όρεξή τους ή έχουν ναυτία ή και τα δύο, ακόμη και όταν τρώνε ελάχιστη ποσότητα τροφής.

- Οι άνθρωποι με πολύ στρες από νεαρή ηλικία είναι πιο επιρρεπείς στην ανάπτυξη στεφανιαίας νόσου.

- Η ζάλη και η προσωρινή απώλεια συνείδησης, γνωστή ως συγκοπή, είναι συχνή στους καρδιοπαθείς.

- Το ξαφνικό χλόμιασμα μπορεί να είναι αποτέλεσμα μειωμένης ροής αίματος λόγω αδυναμίας της καρδιάς να αντλήσει αίμα αποτελεσματικά.

- Οι πάσχοντες από έκζεμα έχουν 48% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν υπέρταση και 29% υψηλή χοληστερόλη, δύο σοβαρούς παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια.

- Κάποιες φορές ακόμη και οι πιο ήπιες δραστηριότητες, όπως το να στρώσει κανείς το κρεβάτι του ή να κάνει ντους, προκαλούν εξάντληση, ένδειξη επερχόμενου εμφράγματος.

- Πολλοί άνθρωποι εκδηλώνουν συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της γρίπης, όπως ο ιδρώτας, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος ή τη σωματική καταπόνηση.

Πηγή: Bright Side

Διαβάστε επίσης:

Αύξηση των εμφραγμάτων στις νεότερες γυναίκες: Οι αιτίες & τι πρέπει να κάνετε

Οι τροφές που προστατεύουν από τη στεφανιαία νόσο

Φραγμένες αρτηρίες: Έξι σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε (pics)

 

BEST OF NETWORK