ΥΓΕΙΑ

Παιδί και αλλεργία στα φιστίκια: Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς

Κάθε τρία λεπτά, ένας Αμερικανός επισκέπτεται τα Επείγοντα εξαιτίας αλλεργικής αντίδρασης σε κάποια τροφή, ενώ εκτιμάται πως 32 εκατ. Αμερικανοί πάσχουν από τροφικές αλλεργίες.

Παιδί και αλλεργία στα φιστίκια: Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς

Σύμφωνα με τον Οργανισμό F.A.R.E. (Food Allergy Research & Education) από τα 32 εκατ., τα 5,6 εκατ. είναι παιδιά κάτω των 18 ετών, γεγονός που σημαίνει ότι 1 στα 13 παιδιά υποφέρουν από τροφικές αλλεργίες.

Τα παιδιά που εμφανίζουν τροφικές αλλεργίες, έχουν δύο έως τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν άσθμα ή έκζεμα, στην ενήλικη ζωή τους.

Οι άνθρωποι εμφανίζουν αλλεργία σε περισσότερα από 170 τρόφιμα. Μεταξύ των πλέον αλλεργιογόνων τροφών είναι το ψάρι, τα οστρακοειδή, το γάλα, τα αυγά, τα καρύδια, η σόγια και τα φιστίκια, που έχουν συνδεθεί με τις περισσότερες περιπτώσεις σοβαρών αντιδράσεων αλλεργίας σε τρόφιμα στις Η.Π.Α.
Ο F.A.R.E. δήλωσε ότι κάθε χρόνο 200.000 Αμερικανοί, αναζητούν ιατρική θεραπεία για τροφικές αλλεργίες.

bigstock Jar with creamy peanut butter 202546786

Πρόληψη

Μια πρόσφατη έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Canadian Medical Association Journal», επισημαίνει ότι, εάν οι γονείς δίνουν από την βρεφική ηλικία, στα παιδιά πρωτεΐνη φιστικιού, αυτά κινδυνεύουν λιγότερο να εμφανίσουν αλλεργία σε φιστίκια.

«Προκειμένου να αποφευχθεί η ανάπτυξη αλλεργίας στα φιστίκια, ενδείκνυται η χορήγηση πρωτεΐνης φιστικιού για βρέφη (πάστα, βούτυρο, σκόνη)», αναφέρει η έκθεση, με τους ερευνητές να τονίζουν ότι γονείς πρέπει να μιλήσουν από πρίν με τον παιδίατρο, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος τα παιδιά να εμφανίσουν έκζεμα ή να παρουσιάσουν αλλεργική αντίδραση.

Πηγή: Medical Daily

Διαβάστε επίσης:

Πότε μπορεί να φάει ένα μωρό αυγό και φιστίκι;

Νέες οδηγίες για την πρόληψη της τροφικής αλλεργίας στα παιδιά

Τροφικές αλλεργίες: 6 κανόνες πρόληψης για να αποφύγετε τον κίνδυνο (φωτο)