ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Δείτε πόσο θα γεράσετε αν πίνετε πολύ αλκοόλ! (online calculator)

Η καταστροφική επίδραση του αλκοόλ στο συκώτι και την καρδιά μας είναι γνωστή και αποδεδειγμένη.

Δείτε πόσο θα γεράσετε αν πίνετε πολύ αλκοόλ! (online calculator)

Ένα νέο διαδικτυακό εργαλείο έρχεται όμως να αποδείξει ότι το αλκοόλ αφήνει ανεξίτηλα σημάδια και στο πρόσωπό μας, καθώς συμβάλλει στην πρόωρη γήρανση.

Το εργαλείο "Your Face as an Alcoholic" είναι διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδας rehabs.com και παρουσιάζει πώς γίνεται το πρόσωπο μετά από 20 χρόνια συστηματικής κατανάλωσης αλκοόλ.

Μπορείτε να "ανεβάσετε" τη δική σας φωτογραφία και να δείτε το πρόσωπό σας να... γερνά μπροστά στα μάτια σας όσο περνούν τα χρόνια.

Εκπρόσωπος της ιστοσελίδας δήλωσε στη MailOnline πως το εργαλείο έχει σαν στόχο να προειδοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τις συνέπειες του αλκοολισμού.

rehabds

Το αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό κι έτσι το δέρμα γίνεται πιο ξηρό και ευαίσθητο. Παράλληλα, εξαντλεί τα αποθέματα σιδήρου, με αποτέλεσμα το δέρμα να μοιάζει χλωμό. Το πρόσωπο πρήζεται λόγω της διαρροής του υγρού των ιστών από τα διογκωμένα αιμοφόρα αγγεία.

rehabs2

Το αλκοόλ εξουδετερώνει επίσης την επίδραση πολύτιμων βιταμινών (C, A) κι έτσι η επιδερμίδα είναι πιο επιρρεπής στις βλάβες από τον ήλιο και τους περιβαλλοντικούς ρύπους. Οι βιταμίνες αυτές είναι απαραίτητες για την παραγωγή του κολλαγόνου, το οποίο διατηρεί το δέρμα νεανικό και σφριγηλό. Η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ συμβάλλει και στην εμφάνιση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, καθώς η αφυδάτωση κάνει το δέρμα πιο λεπτό και τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από αυτό πιο εμφανή.

Διαβάστε επίσης:

Πόσα χρόνια ζωής κόβει το αλκοόλ – Το γράφημα του τρόμου
Τα 4 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε πρόβλημα με το ποτό
Γιατί δεν πρέπει να ανακατεύετε το αλκοόλ με ενεργειακά ποτά