ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Διατροφή: Αυτοί είναι οι λόγοι που πρέπει να μειώσετε την ποσότητα των λιπαρών

Οι διατροφές πλούσιες σε λίπη μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση του βάρους και να συμβάλλουν στους κινδύνους των καρδιαγγειακών προβλημάτων, καθώς επιβαρύνουν την κατάθλιψη αλλά και την συμπεριφορά του ατόμου, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Λουϊζιάνας στις ΗΠΑ.

Διατροφή: Αυτοί είναι οι λόγοι που πρέπει να μειώσετε την ποσότητα των λιπαρών

Αυτά τα αποτελέσματα συνδέονται με τις επιπτώσεις που έχουν τα λίπη στο έντερο. Στο έντερο υπάρχουν μικροοργανισμοί που είναι απαραίτητοι για την σωστή λειτουργιά της ψυχολογίας μας. Μελετώντας, λοιπόν, οι ερευνητές ποντίκια θέλησαν να δουν αν η μικροχλωρίδα ενός σώματος που είναι παχύσαρκο επηρεάζει την διάθεση του ατόμου.

Παρατηρούσαν λοιπόν δύο ομάδες ποντικών: στην μία είχαν μεταφέρει στα ποντίκια μικροχλωρίδα και ακολουθούσαν μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά, ενώ η άλλη ομάδα αποτελούνταν από ποντίκια με φυσιολογικό βάρος και ακολουθούσε μια φυσιολογική διατροφή.

Στη συνέχεια κατέγραφαν τις αλλαγές στην συμπεριφορά τους αλλά και σε γνωστικό επίπεδο.

Η πρώτη ομάδα έδειξε μεγάλα επίπεδα άγχους και προβλήματα μνήμης. Επίσης, εκδήλωσαν επαναληπτική συμπεριφορά και ψυχολογικά προβλήματα.

Ο John Krystal, συντάκτης της εφημερίδας Biological Psychiatry, όπου και δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα, δήλωσε πως η πλούσια σε λιπαρά διατροφή επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου κυρίως διότι διακόπτεται η ειρηνική συμβίωση των μικροοργανισμών που ζουν στο γαστρεντερικό σύστημα. Τέλος, σύμφωνα με την μελέτη ακόμα και αν δεν τίθεται το θέμα της παχυσαρκίας μια τέτοια διατροφή μπορεί να έχει βλαβερές επιπτώσεις στον εγκέφαλο.

Διαβάστε ακόμη:

Διατροφή: Οι νέες οδηγίες για καφέ, ζάχαρη, αλάτι, λιπαρά και αλκοόλ