ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η διατροφή που θα σας σώσει από τον πρόωρο θάνατο

Ο οργανισμός μας χρειάζεται καθημερινά πρωτεΐνες, βιταμίνες, φυτικές ίνες και μέταλλα για να έχουμε ενέργεια αλλά και να λειτουργούν σωστά όλα τα ζωτικά μας όργανα και επιμέρους συστήματα, όπως το ανοσοποιητικό και το αναπνευστικό.

Η διατροφή που θα σας σώσει από τον πρόωρο θάνατο

Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από Κορεάτες ερευνητές δείχνει όμως ότι ένα συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό ξεχωρίζει για τη συμβολή του στη μακροζωία.

Αφού ανέλυσαν μεγάλο όγκο δεδομένων από παλαιότερες μελέτες, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Kyung Hee της Νότιας Κορέας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για κάθε 10 επιπλέον γραμμάρια φυτικών ινών που καταναλώνουμε ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου μειώνεται κατά 11%.

Οι φυτικές ίνες που προέρχονται από τα δημητριακά είναι και αυτές με τα περισσότερα οφέλη, σημειώνουν οι ερευνητές.

«Οι φυτικές ίνες από τα δημητριακά μάς παρέχουν μεταλλικά στοιχεία και πολυφαινόλες, συστατικά με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και πρόωρου θανάτου», δηλώνει η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Youjin Je.

Ωστόσο, κάθε τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία μας. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης, εντείνουν το αίσθημα του κορεσμού και προλαμβάνουν την απότομη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα μετά από ένα γεύμα. Καθεμιά από αυτές τις παραμέτρους δίνει σημαντική... παράταση ζωής.

Διαβάστε επίσης:

Οι διατροφικές συνήθειες που... μικραίνουν τη ζωή
Ποιες τροφές αν καταναλωθούν βράδυ προκαλούν μεταβολικά προβλήματα
Ο ξηρός καρπός που «βάζει φρένο» στο Αλτσχάιμερ