ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κόψατε τους υδατάνθρακες; Ποιες αλλαγές θα συμβούν στο σώμα σας (pics)

Οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια, αμφισβητείται όμως τόσο η αποτελεσματικότητα, όσο και το πόσο ασφαλείς είναι για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Κόψατε τους υδατάνθρακες; Ποιες αλλαγές θα συμβούν στο σώμα σας (pics)

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν τη ζάχαρη και τους υδατάνθρακες ως την πρώτη αιτία αύξησης του βάρους, γεγονός που εξηγεί γιατί αποφασίζουν να τους αποκλείσουν από τη διατροφή τους προκειμένου να αδυνατίσουν.

Από την άλλη, επιστημονικές έρευνες συνδέουν την απουσία ψωμιού, ρυζιού και ζυμαρικών από τη διατροφή με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Η πιο πρόσφατη έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, διαπίστωσε ότι άτομα που ακολουθούσαν δίαιτα με λίγους υδατάνθρακες, είχαν 32% υψηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου συγκριτικά με όσους ακολουθούσαν διατροφή με περισσότερους υδατάνθρακες.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν έχουν όλοι οι υδατάνθρακες την ίδια διατροφική αξία και παίζει ρόλο η ποιότητα των τροφών που επιλέγει κάποιος που ακολουθεί δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων. Για παράδειγμα, η επίδραση μιας μερίδας χοιρινού ή βόειου κρέατος δεν συγκρίνεται με την κατανάλωση αυγών με σπανάκι ή αβοκάντο.

Χρειάζονται όμως περισσότερες αποδείξεις για τις μακροπρόθεσμες επιδράσεις αυτών των διατροφικών σχημάτων.

Δείτε τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σας αν κόψετε τους υδατάνθρακες.

Πηγή: Reader's digest

Διαβάστε επίσης:

Σύνθετοι υδατάνθρακες: Ποια τα οφέλη τους & σε ποιες τροφές βρίσκονται

Υδατάνθρακες: Οι 4 λόγοι που είναι απαραίτητοι στις γυναίκες

Δίαιτα με χαμηλούς υδατάνθρακες: Τι θα κερδίσετε αν την υιοθετήσετε