ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Είναι το αλεύρι μπανάνας η νέα υπερτροφή; (video)

Το αλεύρι μπανάνας φτιάχνεται από άγουρες πράσινες μπανάνες και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην Αφρική και την Καραϊβική, ως φθηνή εναλλακτική του αλευριού σίτου.

Είναι το αλεύρι μπανάνας η νέα υπερτροφή; (video)

Οι μπανάνες αποφλοιώνονται και αφυδατώνονται και στη συνέχεια αλέθονται προκειμένου να γίνουν αλεύρι.

Το αλεύρι μπανάνας έχει ήπια γεύση μπανάνας, την οποία χάνει όταν μαγειρευτεί. Λόγω της υφής του, μπορεί να αντικαταστήσει σε πολλές συνταγές το λευκό αλεύρι και το αλεύρι ολικής αλέσεως.

Επειδή οι άγουρες μπανάνες συλλέγονται πριν ωριμάσουν, η περιεκτικότητά τους σε φυσικά σάκχαρα είναι χαμηλότερη συγκριτικά με τις ώριμες. Σε αντίθεση λοιπόν με τα λευκά άλευρα, το αλεύρι μπανάνας εξισορροπεί τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.




Είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες και μάλιστα πρεβιοτικές. Τα πρεβιοτικά τρέφουν τα καλά βακτήρια του εντέρου και ενισχύουν την εντερική χλωρίδα.

Λόγω της μικρότερης θερμιδικής του απόδοσης, το αλεύρι μπανάνας αποτελεί καλή επιλογή για όσους κάνουν δίαιτα. Παράλληλα, οι φυτικές ίνες που περιέχει αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού.

Είναι πλούσιο σε μέταλλα και βιταμίνες, όπως ο ψευδάργυρος, η βιταμίνη Ε, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο και το κάλιο. Μόλις δύο κουταλιές περιέχουν την ίδια ποσότητα καλίου με επτά ολόκληρες μπανάνες.

Τέλος, το αλεύρι μπανάνας δεν περιέχει γλουτένη, όπως τα περισσότερα σιτηρά και αποτελεί ιδανική τροφή για όσους έχουν δυσανεξία στη συγκεκριμένη πρωτεΐνη.

Διαβάστε επίσης:

Μπανάνα: 5 επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία

Προσοχή: Αυτές τις 9 τροφές δεν πρέπει ποτέ να τις τρώτε ωμές

Σας ενοχλεί η γλουτένη; Δείτε τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε