ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αύξηση μυϊκής μάζας: Τι περιλαμβάνει η ιδανική διατροφή εκτός από πρωτεΐνη

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι η κατανάλωση πολλών πρωτεϊνών αποτελεί «κλειδί» για την αύξηση της μυϊκής μάζας.

Αύξηση μυϊκής μάζας: Τι περιλαμβάνει η ιδανική διατροφή εκτός από πρωτεΐνη

Αν και είναι σημαντικό να λαμβάνετε επαρκείς ποσότητες από αυτό το μακροθρεπτικό συστατικό, δεν είναι το μόνο στο οποίο πρέπει να εστιάσετε για την αύξηση της μυϊκής μάζας. Στην πραγματικότητα, δεν είναι καν το πιο σημαντικό.

Σύμφωνα με τον διατροφολόγο και personal trainer Jim White, η ιδανική ποσότητα πρωτεΐνης είναι 1-1,5 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικό σωματικού βάρους. Αν λοιπόν κάποιος ζυγίζει 70 κιλά, θα πρέπει να λαμβάνει 75-120 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα συνολικά, σε γεύματα και σνακ.

whole grain pasta

Αν και η πρωτεΐνη είναι σημαντική, ένα άλλο μακροθρεπτικό συστατικό είναι σημαντικότερο: οι υδατάνθρακες. Όπως εξηγεί ο Jim White, οι υδατάνθρακες δίνουν ενέργεια και όσο περισσότερη ενέργεια έχει κανείς, τόσο ευκολότερα μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια απαιτητική προπόνηση που θα αυξήσει τη μυϊκή του μάζα.

Οι άνθρωποι που ακολουθούν δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων κουράζονται εύκολα και δεν μπορούν να είναι σωματικά δραστήριοι. Αυτό δεν ισχύει μόνο για όσους αθλούνται. Οι υδατάνθρακες βοηθούν το σώμα να επεξεργαστεί την πρωτεΐνη που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των μυών. Όταν δεν τρώτε υδατάνθρακες για μεγάλα χρονικά διαστήματα, το σώμα δεν μπορεί να διασπάσει και να χρησιμοποιήσει την πρωτεΐνη για τους μυς.

Δώστε λοιπόν μεγαλύτερη βαρύτητα στους υδατάνθρακες. Μια ιδανική διατροφή για αύξηση της μυϊκής μάζας πρέπει να αποτελείται κατά 55% από υδατάνθρακες, 25% από πρωτεΐνες και 20% από λιπαρά.

Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να τρώτε σύνθετους υδατάνθρακες και όχι απλά σάκχαρα (γλυκά), όπως ζυμαρικά ολικής αλέσεως, κινόα, μπανάνες κλπ.

Πηγή: popsugar

Διαβάστε επίσης:

Πρωτεΐνη και αύξηση μυϊκής δύναμης: Ο σωστός τρόπος πρόσληψης

Αύξηση μυϊκής μάζας: Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε

Δίαιτα: 5 σημάδια ότι χάνεις μυϊκή μάζα αντί για λίπος

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr