ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΠΑΣΙΔΙΚ: Διορία μέχρι το τέλος Αυγούστου στον ΕΟΠΥΥ

Παρέμβαση και από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων για το θέμα της πρόληψης του καρκίνου, καθώς και για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ, με την προειδοποίηση ότι τα μέλη θα αναμένουν μέχρι το τέλος τρέχοντος μηνός Αυγούστου για να αποκατασταθεί ένα μέρος τουλάχιστον της ρευστότητας και να σταλεί ένα σχέδιο σύμβασης, το οποίο θα διέπεται από δύο αρχές.

ΠΑΣΙΔΙΚ: Διορία μέχρι το τέλος Αυγούστου στον ΕΟΠΥΥ

Την ισότιμη αντιμετώπιση των δύο συμβαλλόμενων μερών και την απαρέγκλιτη τήρηση των συμφωνηθέντων όρων, μεταξύ των οποίων θα δεσπόζει ο όρος ότι όποια εξέταση εκτελείται, αποζημιώνεται πλήρως.

Οι οφειλές σύμφωνα με το ΠΑΣΙΔΙΚ διαμορφώνονται μέχρι σήμερα ως εξής:

- Οφείλονται οι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές των ετών 2008-2011, ο χρόνος αποπληρωμής των οποίων έληξε τον Δεκέμβριο της περασμένης χρονιάς (2014), αλλά τα (προϋπολογισμένα) χρήματα όμως, φαίνεται να έχουν εξαφανισθεί!!!

- Οφείλεται το υπόλοιπο της προκαταβολής όλων των μηνών του έτους 2012.

- Οφείλονται οι αποζημιώσεις έξι ολόκληρων μηνών του έτους 2013 και το υπόλοιπο της προκαταβολής των άλλων έξι μηνών του ίδιου έτους.

- Οφείλονται οι αποζημιώσεις πέντε ολόκληρων μηνών του έτους 2014 και το υπόλοιπο της προκαταβολής των άλλων επτά μηνών του ίδιου έτους, ενώ φαίνεται να έχουν «χαθεί» και τα επιπλέον 24 εκ. ευρώ της 19ης τροποποίησης του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ έτους 2014!!!, για τα οποία θα αναζητήσουμε ποινικές ευθύνες, και

- Έχει δοθεί η προκαταβολή μόνο των δύο πρώτων μηνών τρέχοντος έτους.

«Πρέπει να διασφαλιστεί το ελάχιστο: ότι ο πολίτης θα βρίσκει παρόχους για να υποβληθεί στις αναγκαίες εξετάσεις του, θα λαμβάνει υπηρεσίες με αξιοπρέπεια, αμεσότητα και αξιοπιστία αποτελεσμάτων στην δυσκολία του και ότι οι πάροχοι θα αμείβονται για τις υπηρεσίες τους αυτές», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.