ΦΑΡΜΑΚO

Οικονόμου & Φωτήλας: Το υπ. Υγείας να βρει λύση για τις ελλείψεις φαρμάκων

Οικονόμου & Φωτήλας: Το υπ. Υγείας να βρει λύση για τις ελλείψεις φαρμάκων

Την ανάγκη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να βρει άμεσα λύση στην έλλειψη φαρμάκων που παρατηρείται ώστε να μην ταλαιπωρούνται άλλο οι ασθενείς, επισημαίνουν οι τομεάρχες Υγείας της Ν. Δημοκρατίας κ.κ. Οικονόμου και Φωτήλας.

Ειδικότερα, ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Αχαΐας, κ. Ιάσων Φωτήλας, έκαναν την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την απάντηση του Υπουργείου Υγείας στην από 12.04.2018 ερώτηση που είχαν καταθέσει στη Βουλή για την έλλειψη φαρμάκων στην αγορά:

«Είναι ένα πρώτο βήμα η αναγνώριση από το Υπουργείο Υγείας του προβλήματος έλλειψης φαρμάκων – κάτι που έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους ασθενείς που αναζητούν φάρμακα για την κατάλληλη θεραπεία τους και δεν τα βρίσκουν. Όμως, όπως φαίνεται και από πρόσφατα δημοσιεύματα το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται και φοβούμαστε πως ο όποιος διάλογος που διεξάγει ο ΕΟΦ – όπως λέει το Υπουργείο – θα είναι χωρίς αποτέλεσμα.

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει άμεσα να βρει λύση στην έλλειψη φαρμάκων που παρατηρείται ώστε να μην ταλαιπωρούνται άλλο οι ασθενείς.»

Διαβάστε ακόμη:

Ξανθός: Αδήριτη ανάγκη για ευρωπαϊκές συνεργασίες στα νέα φάρμακα

Ν. Δημοκρατία: Έλλειψη εκατοντάδων φαρμάκων με αρνητικές συνέπειες για τους ασθενείς

 

Συνάντηση ΕΟΦ με τη Janssen για τις ελλείψεις φαρμάκων

Ελλείψεις φαρμάκων: Η πικρία του ΠΦΣ - Η ευθύνη των χειρισμών περνά σε άλλα χέρια

Ελλείψεις φαρμάκων: Ο Ξανθός δεσμεύεται για λύση, ο ΠΦΣ ζητά τρίμηνα αποθέματα από τις εταιρείες

Ελλείψεις φαρμάκων: Οι φαρμακοποιοί έξαλλοι με τον ΕΟΦ - Να δώσει λύσεις ΤΩΡΑ

BEST OF NETWORK