ΟΜΟΡΦΙΑ

Τι σχέση έχουν τα...κορδόνια με την γήρανση

Η γήρανση είναι βιολογική αιτία , αλλά επίσης περιλαμβάνει πολλούς εξωτερικούς παράγοντες , όπως το πού ζούμε , το περιβάλλον που μεγαλώσαμε , τον τρόπο ζωής που ακολουθούμε , τι τρώμε , η άσκηση που κάνουμε ...
Τι σχέση έχουν τα...κορδόνια με την γήρανση

Γιατί γερνάμε ; Αυτό είναι ένα ερώτημα που συζητάμε συχνά .

Η γήρανση είναι βιολογική αιτία, αλλά επίσης περιλαμβάνει πολλούς εξωτερικούς παράγοντες, όπως το πού ζούμε, το περιβάλλον που μεγαλώσαμε, τον τρόπο ζωής που ακολουθούμε, τι τρώμε, η άσκηση που κάνουμε ...

Η Γενετική σηματοδοτεί το 30% του μέλλοντός μας, τονίζει χαρακτηριστικά η κυρία Ελεάννα Παπαχαραλάμπους από την Ορθοβιοτική Ιατρική, αλλά το 70 % που απομένει εξαρτάται από εμάς και μπορούμε να αλλάξουμε για να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης και η βιολογική ηλικία μας να είναι ακόμη χαμηλότερη από τη χρονολογική ηλικία μας .

Βιολογική ηλικία και η χρονολογική ηλικία

Οι άνθρωποι γύρισαν τα χρόνια πίσω . Αυτός ο κύκλος είναι γνωστός ως η χρονολογική ηλικία δεν σταματά και αποτελεί σαφή ένδειξη του χρόνου που έχει παρέλθει από τη γέννησή μας. Άλλωστε δεν μεγαλώνουμε από την μέρα που γεννιόμαστε; Ωστόσο, υπάρχει ένα άλλο είδος γήρανσης που καθορίζει τι έχει υποστεί ο οργανισμός μας κατά μήκος της ζωής , που είναι γνωστή ως βιολογική ηλικία . Η ηλικία αυτή μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο ζωής , τη διατροφή , το στρες , κλπ. Μπορεί συμβεί η βιολογική ηλικία να ην έχει καμία σχέση να κάνει με την χρονολογική ηλικία μας . Αυτή η διαφορά είναι τελικά αυτό που λέμε συνήθως γήρανσης ( όταν, για παράδειγμα , βλέπουμε κάποιον που " έχει γεράσει περισσότερο από όσο χρειάζεται " ) και μπορεί να συμβεί σε ένα μόνο μέρος του σώματος ή και σε ολόκληρο .

Πώς μπορώ να ξέρω τι βιολογική ηλικία μου ;

Χάρη στο τεστ των τελομερών (το τέλος του μέρους ) μοιάζουν πολύ με τα κορδόνια των παπουτσιών μας, μπορούμε να μάθουμε πώς μπορούμε να γνωρίζουμε τη βιολογική ηλικία μας . Ένα από τα νεότερα τεστ για να δείξει το βαθμό της γήρανσης είναι η ανάλυση του μήκους των τελομερών . Τα τελομερή είναι τα άκρα των χρωμοσωμάτων , τα οποία διαδραματίζουν θεμελιώδη ρόλο στην προστασία της ακεραιότητάς τους και τους βιοδείκτες του βαθμού γήρανσης του προσδόκιμου στο σώμα και τη ζωή μας . Επιπλέον , αυτή η δοκιμή του μήκους των τελομερών μας επιτρέπει να γνωρίζουμε το βιολογικό εκφυλισμό ( καρδιαγγειακών παθήσεων , της παχυσαρκίας , ανεπάρκεια ... ) έτσι με αυτό τον τρόπο, καταλήγει η κυρία Παπαχαραλάμπους, μπορούμε να κάνουμε αλλαγές στον τρόπο ζωής μας και να βελτιώσουμε αλλά και να αποτρέψουμε ή να προβλέψουμε την πρώιμη ανάπτυξη ορισμένων ασθενειών που συνδέονται με την ηλικία και να προσπαθήσουμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτόν τον κίνδυνο .