ΟΜΟΡΦΙΑ

Τα βήματα για να αποκτήσετε ένα πρόσωπο νεανικό και ξεκούραστο για πάντα

Πολλοί ισχυρίζονται ότι τα χαρακτηριστικά του προσώπου μιας γυναίκας φανερώνουν διάφορα στοιχεία του χαρακτήρα της.

Τα βήματα για να αποκτήσετε ένα πρόσωπο νεανικό και ξεκούραστο για πάντα

Καθώς τα χρόνια περνούν, η γήρανση του προσώπου είναι αναπόφευκτη. Το δέρμα αρχίζει να χαλαρώνει στο πρόσωπο και στο λαιμό, εμφανίζεται έντονα το "πόδι της χήνας" στη γωνία των ματιών, πτώση στην περιοχή του σαγονιού, βαθιές πτυχώσεις ή "γραμμές μαριονέτας" στη γωνία του στόματος, κάθετες πτυχώσεις στο άνω χείλος και ένα " διπλοσάγονο " κάτω από το πηγούνι.

Η κληρονομικότητα, η έκθεση στον ήλιο, η έλξη της βαρύτητας και οι προσωπικές συνήθειες, όπως το κάπνισμα, συμβάλλουν στη γήρανση του προσώπου και στην αλλοίωση των χαρακτηριστικών του. Αυτές οι μεταβολές, στο βαθμό που αλλάζουν τα χαρακτηριστικά και το σχήμα του προσώπου ώστε να ενοχλούν σοβαρά και να επηρεάζουν τη διάθεση και πιθανώς την ψυχοσύνθεση του ατόμου, αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο τρόπο τόσο με επεμβατικές όσο και με μη επεμβατικές μεθόδους, αξιοποιώντας τις νέες τεχνικές και την εξέλιξη της τεχνολογίας.

ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ

Όταν τα σημάδια του χρόνου αρχίζουν και κάνουν την εμφάνισή τους, στο μέτωπο, γύρω από τα μάτια, στη ρινοχειλική περιοχή και στις γωνίες του στόματος, τότε η χρήση του botox, του υαλουρονικού , της μεσοθεραπείας , του PRP (αυτόλογοι αυξητικοί παράγοντες ) και των νημάτων ανύψωσης, μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση του ρυθμού γήρανσης. Αυτό επιτυγχάνεται με τη βαθιά ενυδάτωση, τη δημιουργία κολλαγονογένεσης και την εκλεκτική-παροδική πάρεση μυών του προσώπου.

2dbc5c36fc1613e899d375311317ac92 XL

ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ

Όταν η χαλάρωση του δέρματος είναι μέτρια ή μεγάλη, όταν υπάρχουν βαθιές ρυτίδες , όταν μειώνεται η ποσότητα του λίπους στο πρόσωπο, όταν η ελάττωση του τόνου του δέρματος αλλοιώνει σημαντικά τη νεανική μορφή του προσώπου, τότε το face lifting είναι μέθοδος επιλογής.

Ο πλαστικός χειρουργός θα εξετάσει τη δομή του προσώπου, την υφή του δέρματος και την ελαστικότητά του. Μερικές φορές ο υποκείμενος σκελετός του προσώπου ενός ατόμου μπορεί να συμβάλει στη χαλάρωση του δέρματός του, για παράδειγμα ένα μικρό πηγούνι ή μικρά ζυγωματικά οστά. Θα αναλύσει τον τύπο του δέρματος και τον τρόπο που τα ανώτερα και μεσαία τμήματα του προσώπου, καθώς και τα μάτια, συμβάλλουν στην εμφάνιση μιας πιο έντονης εικόνας της γήρανσης.

Ακολούθως, αποφασίζει το είδος της επέμβασης ή και τον συνδυασμό των επεμβάσεων που απαιτούνται. Έτσι μαζί με το facelifting μπορεί να γίνει και τοποθέτηση εμφυτευμάτων στο πηγούνι και τα ζυγωματικά, να γίνει ανόρθωση των φρυδιών (browlift) και βλεφαροπλαστική, αλλά και λιποαναρρόφηση στο διπλοσάγονο ή και τοποθέτηση λίπους στο πρόσωπο. Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι μια συνολική, αρμονική αναζωογόνηση του προσώπου.

Σε γενικές γραμμές, καλοί υποψήφιοι για λίφτινγκ είναι άτομα υγιή, που δεν έχουν προβλήματα στην επούλωση των τραυμάτων και έχουν θετική προοπτική και ρεαλιστικές προσδοκίες.

Το lifting είναι η χειρουργική επέμβαση κατά την οποία ανορθώνονται το δέρμα, οι υποκείμενοι μύες και οι περιτονίες με τη σύγχρονη αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος, ώστε να επαναφέρονται θεαματικά στη νεανική τους θέση.
Ανάλογα με το βαθμό και τον εντοπισμό του προβλήματος που πρέπει να διορθωθεί, επιλέγουμε το κλασσικό λίφτινγκ ή το mini lifting ή το macs lifting .
Η τομή της επέμβασης ακολουθεί τις πτυχές του δέματος και τις φυσικές καμπύλες μπροστά και πίσω από το αυτί αλλά και μέσα στο τριχωτό του κροτάφου. Με την πάροδο του χρόνου εξασθενεί και δεν φαίνεται καθόλου.

Τα τελευταία χρόνια προτιμώνται μικρότερης έκτασης επεμβάσεις, που γίνονται συνήθως με τοπική αναισθησία και υπνοχάλαση, έχουν μικρότερες τομές, λιγότερο μετεγχειρητικό οίδημα και μελανιές, γρηγορότερη επάνοδο στην καθημερινότητα, σε περίπου τρεις εβδομάδες. Αυτή η διαδικασία είναι ιδανική για επαγγελματίες και άτομα με αυστηρά χρονοδιαγράμματα που θέλουν γρήγορη αποκατάσταση.

4bbd1404aae3889af029171bce19819e XL


Μετεγχειρητικά, οι επίδεσμοι θα αφαιρεθούν την 3η-5η ημέρα και τα ράμματα την 5η- 7η ημέρα. Το οίδημα (πρήξιμο) και οι μελανιές θα υποχωρήσουν σε 14-20 ημέρες. Ένα ελαφρό μούδιασμα στο δέρμα είναι φυσιολογικό και θα εξαφανισθεί σταδιακά σε λίγες εβδομάδες ή μήνες.
Θα πρέπει να αποφεύγεται η λήψη ασπιρίνης, το κάπνισμα ακόμη και το παθητικό και να περιορίζονται οι έντονες κινήσεις και συσπάσεις των μυών του προσώπου.

Είναι μία απολύτως ασφαλής επέμβαση στα χέρια ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού. Δεν αλλοιώνει τα βασικά χαρακτηριστικά του προσώπου ούτε την εκφραστικότητά του και βεβαίως δεν σταματά τη διαδικασία της γήρανσης του δέρματος .
Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει όχι μόνο να αποκαταστήσει μια πιο νεανική και ξεκούραστη εμφάνιση, μια αισθητική ισορροπία στο πρόσωπο, αλλά και να βοηθήσει στην τόνωση της αυτοπεποίθησης και στην αίσθηση της σιγουριάς για τον εαυτό μας .

Dr Ανδρέας Μουρατίδης Πλαστικός Χειρουργός Μετεκπαιδευμένος στη Γερμανία

Διαβάστε ακόμη:

Νέο lifting με υπερήχους χωρίς χειρουργείο

Πώς μπορείτε να αποκτήσετε τα έντονα ζυγωματικά που ονειρευόσασταν πάντα;