ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γρήγορες λύσεις για τον πονοκέφαλο, την ακμή, την αϋπνία και όχι μόνο!

Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μερικά από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα, όπως το φούσκωμα και η κακοσμία του στόματος, απλώς και μόνο με μια βόλτα στην κουζίνα μας!

Γρήγορες λύσεις για τον πονοκέφαλο, την ακμή, την αϋπνία και όχι μόνο!

Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μερικά από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα, όπως το φούσκωμα και η κακοσμία του στόματος, απλώς και μόνο με μια βόλτα στην κουζίνα μας!

Η διατροφή μας είναι σε πολλές περιπτώσεις το πιο δυνατό όπλο που έχουμε στη διάθεσή μας.

Δείτε επτά τροφές που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε εύκολα και γρήγορα από μικρές, καθημερινές ενοχλήσεις.

1. Γιαούρτι για την κακοσμία του στόματος

Το γιαούρτι βοηθά να καταπολεμήσουμε τα βακτήρια που υπάρχουν στη στοματική κοιλότητα, καθώς εξουδετερώνει το σουλφίδιο του υδρογόνου που προκαλεί την κακοσμία. Η αποτελεσματικότητα του γιαουρτιού οφείλεται στα «καλά» βακτήρια που περιέχει. Τα βακτήρια αυτά είναι ένας συνδυασμός γαλακτικού βακίλλου (Lactobacillus bulgaricus) και ενός γαλακτικού στρεπτοκόκκου (Streptococcus thermophilus).

2. Ακτινίδιο για την αϋπνία

Ερευνητές από την Ταϊβάν υποστηρίζουν ότι το ακτινίδιο βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα και αυξάνει τη διάρκεια του ύπνου. Η ευεργετική του δράση οφείλεται στα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών και σεροτονίνης που περιέχει. Τα άτομα που πάσχουν από διαταραχές του ύπνου παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα οξειδωτικού στρες και χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης κι έτσι το ακτινίδιο μπορεί να βοηθήσει στην αναπλήρωση των πολύτιμων αποθεμάτων του οργανισμού.

3. Πιπερόριζα μετά τη γυμναστική

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια διαπίστωσαν ότι 2 μόλις γραμμάρια τζίντζερ την ημέρα μειώνουν το μυϊκό πόνο μετά τη γυμναστική κατά 25%. Το τζίντζερ περιέχει συστατικά που καταπολεμούν τη φλεγμονή και θρεπτικά έλαια (τζιντζερόλη) με αναλγητική δράση.

4. Σολομός για τα σπυράκια

Οι τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε Ω-3 λιπαρά οξέα, όπως ο σολομός και η σαρδέλα, περιορίζουν σημαντικά τη φλεγμονή, βασική αιτία της ακμής.

5. Μαύρη σοκολάτα για το στρες

Ελβετοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι 40 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας σε καθημερινή βάση μειώνουν σημαντικά τα επίπεδα της «ορμόνης του στρες» (κορτιζόλη) στον οργανισμό μας.

6. Μέντα για το φούσκωμα

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία έδειξε ότι το 75% των ασθενών που πάσχουν από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου παρατήρησαν βελτίωση των συμπτωμάτων (φούσκωμα και αέρια) χάρη στο συμπλήρωμα μέντας. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας στην Αυστραλία υποστηρίζουν ότι η μέντα καταπολεμά τη φλεγμονή και τον πόνο στο γαστρεντερικό.

7. Πασατέμπος για τον πονοκέφαλο

Μελέτες δείχνουν ότι τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου είναι βασική αιτία του πονοκεφάλου και της ημικρανίας. Μία κούπα του ξηρού καρπού μας παρέχει 168 mg μαγνησίου, δηλαδή περίπου 42% της ημερήσιας προτεινόμενης κατανάλωσης.

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή: Ο πονοκέφαλος που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Οι 4 καλύτερες λύσεις για να αποκτήσετε δροσερή αναπνοή

Έξι λύσεις για τα σπυράκια σε κάθε ηλικία