ΕΙΔΗΣΕΙΣ

SERVIER Hellas: Παγκόσμια Εκστρατεία ενημέρωσης για την υπέρταση

SERVIER Hellas: Παγκόσμια Εκστρατεία ενημέρωσης για την υπέρταση

Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στην καταπολέμηση της υπέρτασης, η Servier ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης για τη «σιωπηρή νόσο» σε συνεργασία με τη Διεθνή Εταιρεία Υπέρτασης (ISH).

Για όλο το μήνα Μάιο, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υπέρτασης, η Servier οργανώνει μια σειρά από ενέργειες προκειμένου να κατανοήσει το κοινό τη σημασία ελέγχου της αρτηριακής πίεσης για την υγεία.

Η νέα διεθνής εκστρατεία ευαισθητοποίησης "Because I Say So" που ξεκίνησε από τη Servier και υποστηρίζεται από την ISH είναι βασισμένη στην ενθάρρυνση των νέων ενηλίκων να παρακινήσουν τους γονείς τους και τους αγαπημένους τους να ελέγχουν την αρτηριακή τους πίεση.
Ο έλεγχος της αρτηριακής πίεσης επιτρέπει στους ηλικιωμένους να έχουν ξεκάθαρη εικόνα της πίεσης τους και τους οδηγεί άμεσα στη σωστή διαχείρισή της έτσι ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος καρδιακού συμβάντος.

Σκοπός της εκστρατείας είναι να επιστρέψει αυτή η ύπουλη πάθηση στο προσκήνιο και να γίνει και πάλι αφορμή για συζήτηση μεταξύ των νέων αλλά και των μεγάλων έτσι ώστε η ζωή όλων μας να αλλάξει προς το καλύτερο.

Υπέρταση η «σιωπηρή νόσος»

Η υπέρταση είναι η κύρια αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως, με περίπου 1,2 δισεκατομμύρια πάσχοντες.

Η υπέρταση είναι μια «σιωπηρή νόσος» λόγω της έλλειψης συμπτωμάτων.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές καρδιαγγειακές παθήσεις όπως η καρδιακή ανεπάρκεια, η περιφερική αγγειακή νόσος, αλλά και η νεφρική δυσλειτουργία κλπ.

Η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης είναι ο μόνος τρόπος για να διαπιστωθεί εάν είναι αυξημένη ή σε φυσιολογικά επίπεδα.

Η Διεθνής Εταιρεία Υπέρτασης (ISH) ασχολείται με την πρόληψη και διαχείριση των καρδιαγγειακών παθήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. H Διεθνής Εταιρεία Υπέρτασης, έχει αναγνωρίσει, ότι η ευαισθητοποίηση είναι η παράμετρος-κλειδί στον αγώνα κατά της υπέρτασης. Κατά τη διάρκεια του μήνα που διανύουμε (μήνας μέτρησης της πίεσης), ο σκοπός είναι η ανίχνευση όσο περισσότερων ενηλίκων με υψηλή αρτηριακή πίεση. Η Servier, συνεργάζεται με την ISH με σκοπό την παγκόσμια ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των ασθενών για την μέτρηση της αρτηριακή πίεσης.

Διαβάστε ακόμη:

Ανεβασμένη πίεση; Το προβιοτικό που θα σας βοηθήσει να τη ρίξετε!

Υπέρταση: 14+1 τρόποι να την αποφύγετε (pics)

Ποιος είναι ο πιο αξιόπιστος τρόπος μέτρησης της πίεσης

Υπέρταση: Πώς θα ρίξετε την πίεση σε 6 απλά βήματα