ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτό το κόλπο θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα στη ζέστη του καλοκαιριού

Κοιμάστε χειρότερα το καλοκαίρι; Μην πανικοβάλλεστε καθώς υπάρχει μια πολύ απλή μέθοδος για να δροσιστείτε αρκεί να έχετε έναν ανεμιστήρα. 

Αυτό το κόλπο θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα στη ζέστη του καλοκαιριού

Τώρα το καλοκαίρι πολλοί άνθρωποι δεν κοιμούνται ξεκούραστα και αυτό δεν οφείλεται μόνο στο άγχος από την αύξηση της ακρίβειας ή την επιστροφή της COVID-19, αλλά επειδή κάνει πολύ ζέστη και υγρασία.
Ένα απλό κόλπο με έναν ανεμιστήρα και ένα ανοιχτό παράθυρο μπορεί να σας ανακουφίσει από αυτό το πρόβλημα, αν δεν έχετε κλιματιστικό.

Χρειάζεστε έναν όρθιο ανεμιστήρα που μπορεί να τοποθετηθεί μπροστά από ένα ανοιχτό παράθυρο. Αλλά αντί η φορά του ανεμιστήρα να είναι προς το δωμάτιο, το κόλπο περιλαμβάνει την περιστροφή του έτσι ώστε να βλέπει προς τα έξω από το παράθυρο.

Μπορεί να ακούγεται κάπως παράδοξο το να κρατάτε τον ανεμιστήρα μακριά από το σώμα σας, αλλά ο τρόπος που προτείνουμε αποτελεί την καλύτερη και φθηνότερη τεχνική για να διατηρήσετε το σπίτι σας δροσερό.

Πώς λειτουργεί αυτό;

Η μέθοδος λειτουργεί αφαιρώντας τον ζεστό αέρα από το σπίτι και αντλώντας δροσερό αέρα μέσα ενώ ο ανεμιστήρας πρέπει να τοποθετείται στο παράθυρο μόνο μετά τη δύση του ηλίου, όταν η θερμοκρασία έξω αρχίζει να πέφτει.

a0f5cb02-anemistiras.jpg

Φυσώντας το ζεστό αέρα έξω και τραβώντας δροσερό αέρα μέσα

Όλοι γνωρίζουν τη σημασία της κίνησης του αέρα στο σπίτι και του διασταυρούμενου αερισμού, αλλά λειτουργεί μόνο όταν φυσάει άνεμος και ακόμη και τότε λειτουργεί καλύτερα όταν υπάρχει μια άμεση διαδρομή για να φυσήξει ο άνεμος μέσα από το εσωτερικό του σπιτιού. Έτσι, αυτό που κάνει ο ανεμιστήρας είναι να αναγκάζει την κίνηση του αέρα μέσα στο σπίτι, ακόμα κι όταν δεν φυσάει.

Ο στόχος είναι να τραβήξουμε τον ζεστό αέρα έξω ενώ αντλούμε τον ψυχρό αέρα, μόλις η εξωτερική θερμοκρασία πέσει κάτω από τη θερμοκρασία μέσα στο σπίτι. Αυτή η μέθοδος είναι πολύ πιο οικονομική επειδή οι ανεμιστήρες καταναλώνουν πολύ λιγότερο ηλεκτρισμό από τα κλιματιστικά και είναι πιο υγιής για τους μύες που μπορεί να γίνουν άκαμπτοι αν στοχεύσετε τον ανεμιστήρα απευθείας πάνω σας τη νύχτα.

Ο τυπικός τρόπος ψύξης με ανεμιστήρα είναι να σπρώχνουμε τον ζεστό αέρα γύρω από το δωμάτιο και πιστεύουμε ότι μας δροσίζει γιατί ο κινούμενος αέρας είναι πιο ευχάριστος και πιο δροσερός. Η τεχνική του εξαερισμού η οποία κινεί τον αέρα από έξω προς τα μέσα, ψύχει τον αέρα μέσα στο σπίτι τραβώντας στο εσωτερικό τον αέρα που ψύχεται δωρεάν από τη φύση όταν πέφτει ο ήλιος.