ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Roche Hellas: Διάκριση στα Responsible Business Awards 2015

Με το BRONZE βραβείο στην κατηγορία Συνεργασία Επιχείρησης – ΜΚΟ των Responsible Business Awards 2015 διακρίθηκε το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» της Roche Hellas, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την Αστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS.

Roche Hellas: Διάκριση στα Responsible Business Awards 2015

Η σημαντική αυτή βράβευση αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τη δέσμευση της Roche Hellas για ουσιαστική προσφορά προς την ελληνική κοινωνία, με πρωτοποριακές δράσεις που εξασφαλίζουν πρόσβαση στην Υγεία και στην Εκπαίδευση σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» έχει στόχο την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών παιδιών που προέρχονται από οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες.

Από το Μάρτιο του 2014 έως τον Αύγουστο του 2015 το πρόγραμμα έχει καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες 351 παιδιών, ηλικίας 7 έως 18 ετών, ενώ συνολικά 368 εκπαιδευτικές παροχές έχουν προσφερθεί στα παιδιά των οικογενειών του προγράμματος - μία επένδυση που αγγίζει τα 200.000 ευρώ.

«Το πρόγραμμα "Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής" αποτελεί βασική δράση του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Roche Hellas και το βραβείο αυτό επιβραβεύει όχι μόνο το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά και τη συνολική φιλοσοφία και στρατηγική της εταιρείας απέναντι στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Ειδικότερα την δύσκολη εποχή που διανύουμε, η στήριξη όσων έχουν ανάγκη, και ειδικά των παιδιών, είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας» δήλωσε η Φανή Πετρίδη, Sustainability and Patient Organizations Executive, Roche Hellas. «Δέσμευση της Roche Hellas είναι να συνεχίσει να υποστηρίζει ενεργά την ελληνική κοινωνία μέσα από δράσεις που θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους, και ειδικά για την νέα γενιά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κίμων Μαλαταράς, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων, Roche Hellas.

Ο θεσμός Responsible Business Awards αναγνωρίζει και επιβραβεύει τις επιχειρήσεις που ξεχώρισαν για τις καλές πρακτικές και την καινοτομία τους, καθώς και για τη δέσμευση που επιδεικνύουν στις αρχές της αειφορίας, της εταιρικής υπευθυνότητας και της βιώσιμης και κοινωνικής ανάπτυξης. Η ανάδειξη του προγράμματος «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» έγινε μέσα από online βαθμολόγηση από τα μέλη της κριτικής επιτροπής συγκεντρώνοντας έναν υψηλό μέσο όρο βαθμολογίας.

Το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής»

Η πρωτοτυπία του προγράμματος «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» έγκειται στο δυναμικό συνδυασμό δράσεων βασικής εκπαίδευσης (εκμάθηση ξένων γλωσσών, κάλυψη φροντιστηριακών αναγκών κτλ) με πρωτοβουλίες για δημιουργική επαφή και γνωριμία των παιδιών με σημαντικές πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Με το «Πρόγραμμα Μουσειακής Αγωγής» τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά σημαντικά Μουσεία ενώ μέσα από το πρόγραμμα «Ημέρες Θεάτρου» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις.

Καθοριστικό ρόλο στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση του προγράμματος «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» είχαν η Διοίκηση και το Προσωπικό της Roche Hellas, οι οποίοι με εθελοντική εργασία και με συνεχείς δράσεις προσέφεραν ουσιαστική στήριξη στις οικογένειες και στα παιδιά του προγράμματος.

Διαβάστε ακόμη:

Νέα εξέταση της Roche βοηθά στην ανίχνευση της λοίμωξης των λεμφοτρόπων ιών

Roche: Εξαγοράζει την Kapa Biosystems με στόχο την ενίσχυση προϊόντων αλληλούχησης επόμενης γενιάς

Η Roche Hellas βραβεύεται για το Πρόγραμμα Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών της

Roche: Εξαγορά της CAPP Medical με στόχο την γονιδιακή έρευνα

«For Her»: Καμπάνια ενημέρωσης για τον καρκίνο της γυναίκας από τη Roche Hellas

Roche Hellas: Τιμητικό βραβείο για το Πρόγραμμα Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών

HPV: Μελέτη δείχνει την ανωτερότητα της εξέτασης cobas της Roche

Παπ-τεστ και προφυλακτικό: Ασπίδες στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας: Ο συνδυασμός τεστ HPV και τεστ Παπ η καλύτερη επιλογή

HPV: Μελέτη δείχνει την ανωτερότητα της εξέτασης cobas της Roche