ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΚΑΒ: Άγονη η συνεδρίαση του ΔΣ - Τα νέα μέλη ζητούν χρόνο για να ενημερωθούν

Δεν έλαβε τελικά απόφαση σήμερα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ, αναφορικά με τον διαγωνισμό για τα υπόλοιπα 96 ασθενοφόρα.

ΕΚΑΒ: Άγονη η συνεδρίαση του ΔΣ - Τα νέα μέλη ζητούν χρόνο για να ενημερωθούν

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Τα νέα μέλη του ΔΣ προσερχόμενα στην συνεδρίαση, ανέφεραν στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Παπαευσταθίου, ότι είναι πολύ νωρίς να αποφασίσουν για ένα τόσο σοβαρό, δύσκολο και πολύπλοκο ζήτημα, και πως χρειάζονται ένα μικρό χρονικό διάστημα, προκειμένου να ενημερωθούν.

Κύκλοι που πρόσκεινται στον χώρο της υγείας, επισημαίνουν ότι είναι λογικό να ζητούν ένα μικρό περιθώριο χρόνου τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς τοποθετήθηκαν μόλις πριν μερικές ημέρες και επομένως δεν γνωρίζουν σε βάθος το ζήτημα του διαγωνισμού το οποίο εκκρεμεί από το 2007. Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι δεν είναι δυνατόν να απαιτούμε από τα νέα μέλη να αποφασίσουν τόσο σύντομα, την στιγμή που προηγούμενα μέλη με εμπειρία ετών, δεν είχαν επίσης καταφέρει να αποφασίσουν.

Το νέο ΔΣ θα αποφάσιζε για δύο κρίσιμα ζητήματα σήμερα: το ένα αφορούσε στα 90 ασθενοφόρα που κατακυρώθηκαν μεν - με την στήριξη του υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή- αλλά απαιτείτο να περάσει ο σχετικός φάκελος από το Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητά του και το δεύτερο αφορούσε στην κατακύρωση των υπολοίπων 96 ασθενοφόρων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου θα συναντηθεί την Τετάρτη το πρωί με τον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, προκειμένου να τον ενημερώσει για την εξέλιξη αυτή.

Να σημειωθεί, ότι στην σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΑΒ, απουσίαζε ο εκπρόσωπος του ΠΙΣ ο νευροχειρουργός Παναγιώτης Παπανικολάου. Το ΔΣ απαρτίζεται από 8 μέλη και μπορεί να αποφασίσει με την υπογραφή των 6.

Διαβάστε ακόμη:

Συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ του ΕΚΑΒ για να δώσει λύση στο β΄μέρος του διαγωνισμού

Τρία νέα μέλη στο ΔΣ του ΕΚΑΒ, με στόχο να επισπευσθούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού

ΕΚΑΒ: Η χαλαρή επίσχεση εργασίας, οι επικείμενες αλλαγές στην διοίκηση & η κατακύρωση των υπόλοιπων 96 ασθενοφόρων

Με 90 ασθενοφόρα ενισχύεται το ΕΚΑΒ - Απέδωσαν οι προσπάθειες Κουρουμπλή

ΕΚΑΒ: Δεσμεύσεις από το υπουργείο Υγείας για την υλοποίηση των αιτημάτων των διασωστών

ΕΚΑΒ: Επίσκεψη Παπαευσταθίου στην Ρόδο - Αναβάθμιση των υπηρεσιών των τομέων

Κουρουμπλής: Έχουμε μπλέξει με τον διαγωνισμό των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ - φταίνε οι εταιρείες

Ασθενοφόρα ΕΚΑΒ: Ενημέρωση Παν. Κουρουμπλή για τον διαγωνισμό

Διαγωνισμός Ασθενοφόρων: Ώρα μηδέν για το ΕΚΑΒ

Εντολή Κουρουμπλή για μεταφορά του ΕΚΕΠΥ στο ΕΚΑΒ

Το ΕΚΑΒ λίγο πριν την... ανακοπή - Ασθενοφόρα σαράβαλα, επικοινωνία με ασύρματο και διασώστες που με αυτοθυσία παλεύουν για τη Δημόσια Υγεία

Ένας παλιός γνώριμος στο τιμόνι του ΕΚΑΒ