ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ του ΕΚΑΒ για να δώσει λύση στο β΄μέρος του διαγωνισμού

Συνεδριάζει σήμερα στις 2 το μεσημέρι το ανανεωμένο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ προκειμένου να δώσει μια λύση στο θέμα της κατακύρωσης του διαγωνισμού για τα ασθενοφόρα, το οποίο βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ του ΕΚΑΒ για να δώσει λύση στο β΄μέρος του διαγωνισμού

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Συγκεκριμένα, το ΔΣ –το οποίο έχει απαρτία πλέον, μετά την τοποθέτηση τριών νέων μελών που αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας την περασμένη εβδομάδα– θα συνεδριάσει με επικεφαλής τον πρόεδρό του κ. Νίκο Παπαευσταθίου με δύο βασικά θέματα. Το ένα αφορά τα 90 ασθενοφόρα που κατακυρώθηκαν μεν αλλά απαιτείται να περάσει ο σχετικός φάκελος από το Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητά του και το δεύτερο αφορά στην κατακύρωση των υπολοίπων 96 ασθενοφόρων.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και η διοίκηση του ΕΚΑΒ αναμένουν να υπάρξει θετική έκβαση σήμερα και να μπουν οι υπογραφές, καθώς η καθυστέρηση της υπόθεσης αυτής ενδεχομένως να στοιχίσει πολύ ακριβά στην χώρα μας και ιδιαίτερα στην δημόσια υγεία, με το να της στερήσει δηλαδή τους τόσο πολύτιμους αυτούς πόρους του ΕΣΠΑ.

Να θυμίσουμε ότι τα 90 από τα 186 ασθενοφόρα του πολύπαθου διαγωνισμού που εκκρεμεί από το 2007 κατακυρώθηκαν με την στήριξη του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος έφερε το θέμα και σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο του διαγωνισμού.

Να θυμίσουμε ότι τα τρία νέα μέλη του ΔΣ, σύμφωνα με το ΦΕΚ, που τοποθετήθηκαν στο ΕΚΑΒ είναι:
- ο πύραρχος-καρδιολόγος Ηλίας Πετρόπουλος, ο οποίος διορίστηκε αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ στη θέση του παραιτηθέντος Γιώργου Βλάχου
- ο Μαυροειδής Χριστοφιλόπουλος (ΠΕ προϊστάμενος του υπουργείου Υγείας) στη θέση του παραιτηθέντος Πάρι Παππά και
- ο νευροχειρουργός Παναγιώτης Παπανικολάου, ως εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), στη θέση του παραιτηθέντος Μιχαήλ Αγγέλου

Η θητεία των παραπάνω λήγει με τη λήξη της θητείας και των υπολοίπων μελών του συμβουλίου, δηλαδή στις 13 Νοεμβρίου 2015.

Διαβάστε ακόμη:

Τρία νέα μέλη στο ΔΣ του ΕΚΑΒ, με στόχο να επισπευσθούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού

ΕΚΑΒ: Η χαλαρή επίσχεση εργασίας, οι επικείμενες αλλαγές στην διοίκηση & η κατακύρωση των υπόλοιπων 96 ασθενοφόρων

Με 90 ασθενοφόρα ενισχύεται το ΕΚΑΒ - Απέδωσαν οι προσπάθειες Κουρουμπλή

ΕΚΑΒ: Δεσμεύσεις από το υπουργείο Υγείας για την υλοποίηση των αιτημάτων των διασωστών

ΕΚΑΒ: Επίσκεψη Παπαευσταθίου στην Ρόδο - Αναβάθμιση των υπηρεσιών των τομέων

Κουρουμπλής: Έχουμε μπλέξει με τον διαγωνισμό των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ - φταίνε οι εταιρείες

Ασθενοφόρα ΕΚΑΒ: Ενημέρωση Παν. Κουρουμπλή για τον διαγωνισμό

Διαγωνισμός Ασθενοφόρων: Ώρα μηδέν για το ΕΚΑΒ

Εντολή Κουρουμπλή για μεταφορά του ΕΚΕΠΥ στο ΕΚΑΒ

Το ΕΚΑΒ λίγο πριν την... ανακοπή - Ασθενοφόρα σαράβαλα, επικοινωνία με ασύρματο και διασώστες που με αυτοθυσία παλεύουν για τη Δημόσια Υγεία

Ένας παλιός γνώριμος στο τιμόνι του ΕΚΑΒ