ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΚΑΒ: Σε φάση ματαίωσης & διαπραγμάτευσης η β' φάση του διαγωνισμού - Ανοιχτό το ενδεχόμενο «μετατόπισης» των προγραμμάτων ΕΣΠΑ

ΕΚΑΒ: Σε φάση ματαίωσης & διαπραγμάτευσης η β' φάση του διαγωνισμού - Ανοιχτό το ενδεχόμενο «μετατόπισης» των προγραμμάτων ΕΣΠΑ

Σε ματαίωση και διαπραγμάτευση βρίσκεται η δεύτερη φάση του διαγωνισμού του ΕΚΑΒ, η οποία αφορά στην κατακύρωση των υπόλοιπων 96 ασθενοφόρων και Κινητών Μονάδων, κάτι που έχει ζητήσει και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Στην απόφαση αυτή κατέληξαν ομόφωνα όλα τα μέλη του ΔΣ του ΕΚΑΒ, τα οποία συνεδρίασαν την περασμένη Πέμπτη.

Ο δεύτερος αυτός διαγωνισμός αφορά στις υπόλοιπες 6 Περιφέρειες της χώρας και η ματαίωση και διαπραγμάτευση κρίθηκε αναγκαία, καθώς μία εταιρεία από τις τρεις που συμμετέχουν στον διαγωνισμό είχε δώσει αισθητά χαμηλότερες τιμές. Ο υπουργός Υγείας, ήδη από την αρχή που ανέλαβε καθήκοντα στο υπουργείο Υγείας, είχε στείλει αυστηρή προειδοποίηση στις εταιρείες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό να μην παίζουν με τις τιμές και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων των δύσκολων στιγμών που περνάμε. Ακόμη, είχε ζητήσει να τελειώνει το θέμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, καθώς η χώρα και η δημόσια υγεία, όπως είχε πει, έχει ανάγκη από τα ασθενοφόρα. Να σημειωθεί εδώ ότι τα υπόλοιπα 96 ασθενοφόρα έχουν ήδη κατακυρωθεί.

Αυτό λοιπόν που απαιτείται τώρα είναι για την νέα διαπραγμάτευση να δοθεί έγκριση από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων και στην συνέχεια να επιληφθεί του ζητήματος, η Επιτροπή που ελέγχει τον διαγωνισμό.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι με όλες αυτές τις καθυστερήσεις είναι πολύ επίφοβο να χάσουμε χρήματα του ΕΣΠΑ, καθώς ο διαγωνισμός -ο οποίος παραπαίει από το 2007- θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2015.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι για όλα τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα που τρέχουν στην χώρα είναι σφόδρα πιθανό να δοθεί από τις Ευρωπαϊκές Αρχές μία πίστωση χρόνου με την μορφή γέφυρας. Θα δοθεί όμως με την μορφή μετατόπισης και όχι παράτασης. Αυτό σημαίνει ότι θα αφαιρεθεί από τα επόμενα προγράμματα το ποσό που θα λαμβάναμε για το πρόγραμμα που υλοποιούμε τώρα.

Ας ελπίσουμε όλοι οι φορείς που εμπλέκονται με το ζήτημα να δείξουν την σοβαρότητα που απαιτούν οι κρίσιμες περιστάσεις που περνάμε.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΚΑΒ: Άγονη η συνεδρίαση του ΔΣ - Τα νέα μέλη ζητούν χρόνο για να ενημερωθούν

Συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ του ΕΚΑΒ για να δώσει λύση στο β΄μέρος του διαγωνισμού

Τρία νέα μέλη στο ΔΣ του ΕΚΑΒ, με στόχο να επισπευσθούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού

ΕΚΑΒ: Η χαλαρή επίσχεση εργασίας, οι επικείμενες αλλαγές στην διοίκηση & η κατακύρωση των υπόλοιπων 96 ασθενοφόρων

Με 90 ασθενοφόρα ενισχύεται το ΕΚΑΒ - Απέδωσαν οι προσπάθειες Κουρουμπλή

ΕΚΑΒ: Δεσμεύσεις από το υπουργείο Υγείας για την υλοποίηση των αιτημάτων των διασωστών

Κουρουμπλής: Έχουμε μπλέξει με τον διαγωνισμό των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ - φταίνε οι εταιρείες

Ασθενοφόρα ΕΚΑΒ: Ενημέρωση Παν. Κουρουμπλή για τον διαγωνισμό

Διαγωνισμός Ασθενοφόρων: Ώρα μηδέν για το ΕΚΑΒ

Εντολή Κουρουμπλή για μεταφορά του ΕΚΕΠΥ στο ΕΚΑΒ

Το ΕΚΑΒ λίγο πριν την... ανακοπή - Ασθενοφόρα σαράβαλα, επικοινωνία με ασύρματο και διασώστες που με αυτοθυσία παλεύουν για τη Δημόσια Υγεία

Ένας παλιός γνώριμος στο τιμόνι του ΕΚΑΒ

7η ΥΠΕ: Εισηγείται στο υπουργείο Υγείας νέους τομείς του ΕΚΑΒ στην Κρήτη