ΥΓΕΙΑ

Έχετε πονόλαιμο; Δοκιμάστε και αυτά...

Ο πονόλαιμος είναι μπορεί να είναι ιδιαίτερα εκνευριστικός για τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Κάθε φορά που καταπίνετε νιώθετε πόνο και αυτό δεν σας επιτρέπει να ηρεμήσετε και να ξεχαστείτε καθόλου
Έχετε πονόλαιμο; Δοκιμάστε και αυτά...

Ο πονόλαιμος είναι μπορεί να είναι ιδιαίτερα εκνευριστικός για τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Κάθε φορά που καταπίνετε νιώθετε πόνο και αυτό δεν σας επιτρέπει να ηρεμήσετε και να ξεχαστείτε καθόλου.

Φυσικά, αν πονάτε πολύ είναι καλό να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας και να πάρετε τα φάρμακα ή το σιρόπι που θα σας πει εκείνος. Αν όμως δεν πονάτε τόσο πολύ, υπάρχουν απλά πράγματα που αν τα κάνετε θα νιώσετε πολύ καλύτερα.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε από τον πονόλαιμο και να τον κάνετε να περάσει γρηγορότερα.

Κάντε γαργάρες με αλατόνερο


Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι το να κάνετε αρκετές φορές την ημέρα γαργάρες με χλιαρό αλατόνερο, βοηθάει να μειωθεί το πρήξιμο των αδένων και να καθαρίσει ο λαιμός σας από βακτήρια. Βάλτε μισή κουταλιά αλάτι σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό. Αν η γεύση σας ενοχλεί πολύ, δοκιμάστε να προσθέσετε και λίγο μέλι. Μην καταπίνετε μετά τις γαργάρες.

Πίνετε πολύ νερό


Το να διατηρείστε καλά ενυδατωμένοι είναι σημαντικό, ειδικά όταν είστε άρρωστοι και έχετε ερεθισμένο λαιμό. Τα πολλά υγρά θα διατηρήσουν τις βλεννογόνους μεμβράνες υγρές και θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε πιο αποτελεσματικά τα βακτήρια και τις αλλεργιογόνες ουσίες.

Πίνετε τσάι


Κουραστήκατε να πίνετε μόνο νερό; Δοκιμάστε να το αλλάξετε με τσάι. Το ζεστό τσάι ανακουφίζει τον ερεθισμένο λαιμό, ενώ περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Προσθέστε μία κουταλιά μέλι στο τσάι. Έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που θα σας βοηθήσουν να γίνετε καλά γρηγορότερα.

Κοτόσουπα


Το νάτριο που περιέχει ο ζωμός από το κοτόπουλο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Επίσης, η σούπα είναι κάτι που μπορείτε να φάτε/καταπιείτε ευκολότερα από άλλα φαγητά, επειδή ο ερεθισμένος λαιμός είναι πρησμένος και σας δυσκολεύει.

Marshmallows


Ο χυμός από το δέντρο που παράγει την πρώτη ύλη για την δημιουργία marshmallows βοηθάει στην ανακούφιση του πονόλαιμου. Η ζελατίνη που περιέχουν τα marshmallows και η γλυκιά τους γεύση τα κάνουν να καταπίνονται ευχάριστα.

Ξεκούραση


Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά ένας οργανισμός που δεν καταναλώνει ενέργεια για άλλες δραστηριότητες, μπορεί να καταπολεμήσει κάθε ασθένεια πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να απαλλαγείτε από τον ενοχλητικό βήχα!

Οι 3 τρόποι που το ποτό μπορεί να σας γλιτώσει από τον πονόλαιμο

Πονόλαιμος στα παιδιά. Τι πρέπει να γνωρίζετε

Πονόλαιμος και βήχας: Το απίστευτο ρόφημα για γαργάρες