ΥΓΕΙΑ

Τι να κάνετε αν σας πιάσει πόνος στη μέση

Μια απρόσεκτη κίνηση είναι πολλές φορές αρκετή για να τραυματίσουμε την μέση μας. Ο πόνος σε αυτή την περίπτωση είναι ίσως λιγότερο σημαντικός συγκριτικά με την ταλαιπωρία εξαιτίας της δυσκολίας σε κάθε μας κίνηση.

Τι να κάνετε αν σας πιάσει πόνος στη μέση

Σε περίπτωση που ο τραυματισμός σας είναι σοβαρός ή/και αισθανθείτε μούδιασμα στα πόδια και "τσιμπήματα" στα πέλματα, τότε το πρόβλημα είναι επείγον και επιβάλλεται να επικοινωνήσετε άμεσα με τον γιατρό σας.

Αν, όμως, ο πόνος είναι πιο ήπιος και ψάχνετε τρόπους για να ανακουφιστείτε από την έντονη ενόχληση, τότε μπορείτε να κάνετε τα παρακάτω:

Κρύο/πάγος

Μπορείτε να βάλετε πάγο στο σημείο του τραυματισμού επειδή αυτό θα μειώσει την φλεγμονή. Αυτή είναι μια μέθοδος που είναι πιο αποτελεσματική τις πρώτες 1-2 ημέρες μετά τον τραυματισμό. Ακόμα και αν η ζεστασιά/θερμότητα στο σημείο σας κάνει να νιώθετε προσωρινά καλά, επειδή καλύπτει ελαφρώς τον πόνο και βοηθάει στη χαλάρωση των μυών, η πραγματικότητα είναι ότι η θερμότητα αυξάνει τη φλεγμονή. Μετά την πάροδο 2 ημερών, μπορείτε να εναλλάσσετε επιθέματα κρύου και ζεστού ανά 20 λεπτά για να χαλαρώσετε το δέρμα σε εκείνο το σημείο.

Να μην μένετε πολύ ώρα σε ακινησία

Είναι καλύτερο να περπατάτε όσο μπορείτε μέσα στο σπίτι ή να πάτε για μία βόλτα με τα πόδια, παρά να μείνετε ξαπλωμένοι ή καθιστοί για πολύ ώρα. Συνεχίστε με τις καθημερινές σας δραστηριότητες, απλά κάντε την κάθε κίνηση με λίγο παραπάνω προσοχή.

Εργονομία

Από τη στιγμή που έχετε τραυματισμό στην πλάτη, φροντίστε τα αντικείμενα που χειρίζεστε καθημερινά μέσα στο σπίτι να είναι σε ύψος που μπορείτε να φτάσετε εύκολα. Ακόμα και στο γραφείο που εργάζεστε, προσπαθήστε να μην αναγκάζετε τον εαυτό σας να τεντώνεται πολύ για να κάνει απλές κινήσεις.

Μην φοράτε παπούτσια με ψηλό τακούνι, αλλά ούτε παπούτσια τελείως επίπεδα

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέχετε ανά πάσα στιγμή και όχι μόνο στις περιπτώσεις που έχετε ήδη έναν τραυματισμό στη μέση. Η ανατομικά σωστή στήριξη του πέλματος φροντίζει για την σωστή στάση όλου του σώματος και υποστήριξη του σωματικού σας βάρους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την μειωμένη πίεση στην σπονδυλική σας στήλη.

Διαβάστε επίσης:

Τι μπορείτε να κολλήσετε από ένα αθώο τσίμπημα κουνουπιού

Αν έχετε πίεση σε αυτή την ηλικία τότε κινδυνεύετε από άνοια

Αν έχετε αυτά τα συμπτώματα πηγαίνετε επειγόντως στο νοσοκομείο!

Γαργαλητό: Ο απρόσμενος λόγος που γαργαλιόμαστε