Τρεις τρόποι για να στηρίζετε την καρδιά σας καθημερινά

Σκεφτείτε απλά ότι κατά μέσο όρο μία καρδιά αντλεί 5 ή και περισσότερα λίτρα αίμα το λεπτό, χτυπάει 100.000 φορές την ημέρα και συνολικά 38 εκατομμύρια φορές το χρόνο! Είναι η αντλία που προωθεί, μέσω των αρτηριών, το οξυγονωμένο αίμα από τους πνεύμονες στην αορτή και από εκεί σε όλο το σώμα και τα υπόλοιπα όργανά μας. Είναι το μέσο για να λάβει το κάθε μας κύτταρο τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Ακριβώς για αυτό, έχουμε καταγράψει για εσάς τρεις απλούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να στηρίξετε επιπλέον τη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς σας, όπως σας στηρίζει και εκείνη καθημερινά!

Επιλέξτε το κατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής

Αν ψάχνετε ένα συμπλήρωμα διατροφής* για την καρδιά, η ιδανική επιλογή είναι σαφώς εκείνη που θα περιέχει τα απαραίτητα Ω-3 ακόρεστα λιπαρά οξέα. Τα συγκεκριμένα θρεπτικά λιπαρά έχουν συνδεθεί αναπόσπαστα με την καρδιαγγειακή υγεία, αφού μειώνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων και τη συσσώρευση θρόμβων στο αίμα. Το καινοτόμο και κλινικά μελετημένο συμπλήρωμα διατροφής ALTION Omega για παράδειγμα, είναι το κατάλληλο καθώς περιλαμβάνει παρόμοια Ω-3 λιπαρά οξέα EPA-DHA με αυτά που συναντάμε σε ψάρια και θαλασσινά όπως η ρέγκα, η σαρδέλα και ο σολομός. Συγχρόνως, η μονακολίνη Κ (συστατικό στη μαγιά του Κόκκινου Ρυζιού) με τις πολυκοσανόλες, συμβάλλουν στη μείωση της «κακής» LDL χοληστερίνης, αναστέλλοντας τη λειτουργία του ενζύμου που την παράγει, μειώνοντας έτσι και τα ποσοστά της. Αρκεί μία μαλακή κάψουλα έπειτα από κάθε γεύμα για να προσφέρετε στην καρδιά σας έναν αληθινό «σύμμαχο»!

altion omega

Η σημασία του ύπνου

Εκτός από το κομμάτι της διατροφής, ένας ακόμη παράγοντας ο οποίος φέρεται να επηρεάζει την καρδιά μας και τον οποίο πολλοί αγνοούν είναι η έλλειψη ύπνου. Αποτελεί μία απόρροια των έντονων ρυθμών της καθημερινότητάς που «επιτάσσει» ο σύγχρονος τρόπος ζωής και σίγουρα αξίζει να τοποθετηθεί κάτω από το «μικροσκόπιό». Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Scientific Reports, μία μόλις εβδομάδα χωρίς «ποιοτικό» ύπνο συνδέεται με βλάβες στην καρδιά λόγω αύξησης στα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης (LDL). Το γεγονός αυτό βάζει αναμφίβολα σήμερα στο επίκεντρο τις διαταραχές του και μας καλεί να είμαστε πιο προσεκτικοί στον τρόπο που λαμβάνουμε υπόψη μας το θέμα της ξεκούρασής μας.

Αποφύγετε βλαβερές συνήθειες

Όπως είναι γνωστό, το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι δύο εξαιρετικά βλαβερές συνήθειες για τον οργανισμό. Αυτό που ίσως δεν είναι ευρέως διαδεδομένο, είναι πως και τα δύο αυτά μπορούν να προκαλέσουν αύξηση της βλαβερής ομοκυστεΐνης. Το συγκεκριμένο αμινοξύ, όταν φτάσει σε υψηλά επίπεδα, μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνο για τον οργανισμό καθώς είναι υπεύθυνο για σοβαρές καρδιακές επιπλοκές, όπως το έμφραγμα ή το εγκεφαλικό επεισόδιο.

To συμπλήρωμα διατροφής ALTION Omega που διαθέτει βιταμίνη B6, B12 και φυλλικό οξύ, καταφέρνει με τον παραπάνω συνδυασμό να μετατρέπει την ομοκυστεΐνη σε μεθειονίνη, κρατώντας με αυτόν τον τρόπο χαμηλά τα επίπεδά της, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του καρδιαγγειακού μας συστήματος. Επιπλέον, τα θρεπτικά συστατικά όπως το συνένζυμο Q10 και η ρεσβερατρόλη χαρίζουν στον οργανισμό αντιοξειδωτική προστασία.

*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

**Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 84196/03-10-2017
Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ

***VI-80513-ALTION-12/2018