ΥΓΕΙΑ

Διαβήτης τύπου 2: To ρόφημα που τον προλαμβάνει

Ο διαβήτης τύπου 2 αποτελεί σημαντική απειλή για την υγεία, καθώς τα τελευταία χρόνια οι πάσχοντες έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Διαβήτης τύπου 2: To ρόφημα που τον προλαμβάνει

Συγκεκριμένα 30,2 εκατομμύρια ενήλικες, από 18 ετών και πάνω, ζουν με διαβήτη τύπου 2, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 90-95% των περιπτώσεων διαβήτη.

Σύμφωνα όμως με τα Κέντρα Ελέγχου Πρόληψης και Ασθενειών των Η.Π.Α. και την Εθνική Έκθεση Πρόληψης Διαβήτη, οι σοβαρές περιπτώσεις ασθενών μειώθηκαν από το 2008 έως το 2015.

Ο οργανισμός όσων πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, είτε δεν μπορεί να παράγει ινσουλίνη, είτε δεν χρησιμοποιεί αποτελεσματικά την ορμόνη.

ntonat

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το πάγκρεας, να εκκρίνει συνεχώς περισσότερη ινσουλίνη, προκειμένου να δώσει ενέργεια στον οργανισμό, χωρίς ωστόοσο να καλύπτει τις ανάγκες του.

Ο διαβήτης τύπου 2 προκαλεί σωρεία προβλημάτων στην υγεία, τα οποία μπορούν να αντιμετωπισθούν, με τον συνδυασμό τακτικής άσκησης και ισορροπημένης διατροφής.

Υπάρχει όμως ένα λαχανικό, το κέιλ, ο χυμός του οποίου είναι αποτελεσματικότερος, συγκριτικά με άλλα φρούτα και λαχανικά στη μάχη κατά του διαβήτη.

Η «άγνωστη» υπερτροφή

Το κέιλ είναι ένα πράσινο, φυλλώδες λαχανικό με ιδιαίτερη γεύση, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, το οποίο έχει έντονη αντιοξειδωτική και θεραπευτική δράση.

Αποτελεί μια από τις καλύτερες φυτικές πηγές ασβεστίου, ενώ η θερμιδική του αξία είναι χαμηλή, με ένα φλιτζάνι από φύλλα να δίνει μόνο 36 θερμίδες .

keil

Έχει αποδειχθεί ότι η καθημερινή κατανάλωση χυμού κέιλ για 12 εβδομάδες αύξησε τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης «HDL» κατά 27% και μείωσε τα επίπεδα της κακής (LDL) κατά 10%.

Ο χυμός κειλ, εξαιτίας της έντονης αντιοξειδωτικής του δράσης, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2 και να βελτιώσει την αρτηριακή πίεση.

Πηγή: Medical Daily

Διαβάστε επίσης:

Διαβήτης τύπου 2: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο κίρρωσης και καρκίνου του ήπατος

Διαβήτης: Οι τροφές & ο τρόπος κατανάλωσης που απομακρύνουν τον κίνδυνο

Κέιλ vs σπανάκι: Ποιο είναι πιο υγιεινό;