Πώς τα προβιοτικά μάς «θωρακίζουν» από τις ιώσεις;

Είναι λοιπόν κάτι παραπάνω από αναγκαίο να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για να προφυλάξουμε με κάθε τρόπο την υγεία μας.

Πώς θα το κάνουμε αυτό; Εστιάζοντας με τη βοήθεια του καινοτόμου συμπληρώματος διατροφής ALTION Winter®, στην προστασία του βασικότερου οργάνου της άμυνας του οργανισμού μας, που δεν είναι άλλο από το έντερο!

Η «φαρέτρα» του ανοσοποιητικού

Αν μπορούσαμε να παρομοιώσουμε με κάτι το έντερό μας, αυτό θα ήταν αναμφίβολα μία… φαρέτρα. Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να θεωρούν πως το έντερο είναι ένα ζωτικό όργανο άμεσα συνδεδεμένο με το πεπτικό σύστημα του ανθρώπου, στην πραγματικότητα όμως ακόμη σημαντικότερη είναι και η λειτουργία του για την προστασία του οργανισμού από πιθανούς εισβολείς. Στο σημείο αυτό, άλλωστε, «κατοικεί» το 80% των κυττάρων που είναι υπεύθυνα για τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος. Πιο συγκεκριμένα, η χλωρίδα που προϋπάρχει στο έντερο είναι ο «στρατός» με τον οποίο το έντερό μας μάχεται ενάντια στους παθογόνους μικροοργανισμούς που απειλούν να διαταράξουν την ομαλή λειτουργία του και αυτόν έρχονται να ενισχύσουν και τα προβιοτικά. Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί φιλικοί προς τον οργανισμό μας, οι οποίοι ενισχύουν τόσο τα όργανα αυτού, όσο και τις λειτουργίες του.

Πώς ακριβώς λειτουργεί;

Το βασικότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο οργανισμός, είναι το γεγονός πως δεν είναι σε θέση να παράγει από μόνος του βακτήρια τα οποία τού είναι ωφέλιμα. Η ανισορροπία που μπορεί να προκύψει σε βάθος χρόνου στη χλωρίδα του εντέρου εξαιτίας μίας ανθυγιεινής διατροφής, είναι και ο κυριότερος λόγος που η δράση του ανοσοποιητικού σταδιακά εξασθενεί, χωρίς να είναι σε θέση να διαφυλάξει την υγεία του. Ακριβώς εδώ έρχεται να δώσει λύση το ALTION Winter®, περιλαμβάνοντας στη σύστασή του ισχυρά προβιοτικά των οικογενειών Lacotbacillus και Bifidobacterium, τα οποία έχουν την ικανότητα να ενισχύουν τη δράση της φυσικής χλωρίδας του εντέρου μας. Ένα φακελάκι ημερησίως, διαλυμένο σε χυμό, γάλα ή γιαούρτι, είναι η απαραίτητη δόση, η οποία σε συνδυασμό με ένα χορταστικό γεύμα υψηλής θρεπτικής αξίας, είναι βέβαιο πως θα σας εξασφαλίσει την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας και συνεπώς την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Επιπλέον, οι φυτικές ίνες και η υψηλή περιεκτικότητα που διαθέτει σε βιταμίνη C, θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στη δράση του ανοσοποιητικού σας.

altion winter



Σε κάθε περίπτωση, όσο ισχυρή και αν είναι η δράση του ALTION Winter®, το ιδανικότερο είναι να συνοδεύεται από μία διατροφή που θα βοηθάει επιπλέον την υγεία του εντέρου. Με άλλα λόγια, τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση και περιλαμβάνουν στη σύστασή τους «καλά» βακτήρια, όπως το γιαούρτι, το τουρσί, το ψωμί με προζύμι και ορισμένα τυριά, πχ. gouda, μοτσαρέλα και ροκφόρ, είναι τα φυσικά προβιοτικά που ιδανικό θα ήταν να συμπεριλαμβάνονται στα γεύματά μας.

*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. **Αρ. Γνωστ.: 45908/25-4-2018

Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ *** VI-90476-ALTION-12/2019