ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αδυνατίστε με γλυκά και τούρτες όπως η Μαρία Αντουανέτα!

Σύμφωνα με τη βιογραφία της διάσημης Γαλλίδας βασίλισσας, τα γλυκά και οι τούρτες είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος απώλειας βάρους!

Αδυνατίστε με γλυκά και τούρτες όπως η Μαρία Αντουανέτα!

Σύμφωνα με τη βιογραφία της διάσημης Γαλλίδας βασίλισσας, τα γλυκά και οι τούρτες είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος απώλειας βάρους!

Η ρεπόρτερ Κάρεν Γουίλερ ακολούθησε το παράδειγμα της Μαρίας Αντουανέτας και δηλώνει πως κατάφερε να χάσει «δέκα κιλά σε δέκα εβδομάδες τρώγοντας κανονικά, ακολουθώντας μερικούς απλούς κανόνες» χωρίς όμως να βγάλει από τη ζωή της την τούρτα.

Η Γουίλερ συμβουλεύθηκε το διατροφολόγο και διαιτολόγο Δρ Μέιμπελ Μπλέιντς ώστε να διαπιστώσει εάν υπάρχει κάποια επιστημονική εγκυρότητα στη στρατηγική της και να ζητήσει διατροφικές συμβουλές.

Στο νέο της βιβλίο με τίτλο The Marie Antoinette Diet: Eat Cake and Still Lose Weight, η Γουίλερ αναλύει τα οφέλη της δωδεκάωρης νηστείας και αποκαλύπτει την υπερ-τροφή που βοηθά στο αδυνάτισμα. Τέλος, δίνει συνταγές για πεντανόστιμες τούρτες και σούπες, όπως η συνταγή του 18ου αιώνα για τη σούπα που έτρωγε η Μαρία Αντουανέτα για βραδινό.

Η θεωρία της Γουίλερ βασίζεται στο σκεπτικό ότι για να χάσουμε βάρος δεν πρέπει να στερούμαστε αυτά που αγαπάμε, πρέπει όμως να επιδεικνύουμε αυτοσυγκράτηση. Υποστηρίζει πως είναι καλύτερο να περιορίζουμε τις μερίδες παρά να απαρνιόμαστε κάτι που λαχταράμε.

Η Γουίλερ πιστεύει ότι η Μαρία Αντουανέτα είχε καταλάβει ενστικτωδώς τη σύγχρονη ιδέα της δίαιτας, υιοθετώντας συνήθειες που τη βοηθούσαν να διατηρήσει ένα υγιές βάρος χωρίς να μετρά θερμίδες ή να αποκλείει ολόκληρες διατροφικές ομάδες.

Η Δίαιτα της Μαρίας Αντουανέτας (MAD) δεν επιβάλλει κανόνες για την απώλεια βάρους αλλά προωθεί τις αλλαγές στον τρόπο ζωής με στόχο τη βελτίωση της υγείας.

Η δίαιτα υποστηρίζεται από έγκριτο διατροφολόγο κι έτσι δεν πρόκειται να έχει καταστροφικά αποτελέσματα. Στη χειρότερη περίπτωση, απλώς δε θα πετύχει.

Διαβάστε επίσης:

Τι πρέπει να τρώτε μετά την πίτσα για να μην παχαίνετε





Έχετε δοκιμάσει τη δίαιτα του… λυκανθρώπου;

Πώς να αδυνατίσετε εύκολα με το... χέρι σας!