ΟΜΟΡΦΙΑ

Απώλεια βάρους: Με ποιους άλλους τρόπους θα το τσεκάρετε εκτός από το ζύγισμα

Η ζυγαριά μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος αλλά και ο χειρότερος εχθρός σας, όταν κάνετε δίαιτα.

Απώλεια βάρους: Με ποιους άλλους τρόπους θα το τσεκάρετε εκτός από το ζύγισμα

Είτε σας αρέσει αυτό που βλέπετε είτε όχι όμως, μια ζυγαριά δεν είναι ο μοναδικός ή απαραίτητα ο καλύτερος τρόπος για να τσεκάρετε την πρόοδό σας.

Αντί να… καρδιοχτυπάτε μέχρι να φτάσει στον πολυπόθητο αριθμό η ζυγαριά, μπορείτε να υπολογίσετε την πρόοδό σας με πιο ουσιαστικούς τρόπους.

Οι αλλαγές στον Δείκτη Μάζας Σώματος (αναλογία βάρους και ύψους) είναι ένας καλός δείκτης.

deiktis mazas somatos

Χρησιμοποιήστε έναν on line υπολογιστή και εισάγετε τα στοιχεία σας. Καθώς το βάρος σας πέφτει, θα δείτε και τον ΔΜΣ να μειώνεται. Να θυμάστε ότι τα φυσιολογικά όρια του ΔΜΣ είναι μεταξύ 18,5 και 24,9, από 25 έως 29,9 κάποιος θεωρείται υπέρβαρος και από 30 και πάνω παχύσαρκος.

Επειδή η μεγάλη περίμετρος μέσης αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη, καρδιακών παθήσεων και άλλων προβλημάτων υγείας, μπορείτε να καταγράφετε την πρόοδό σας χρησιμοποιώντας μία ταινία. Η ταινία θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε την περίμετρο του στήθους, των γοφών, των μηρών, των άνω άκρων (μπράτσα) και φυσικά της μέσης.

Τα ρούχα σας είναι ένας ακόμη εύκολος τρόπος να τσεκάρετε εάν έχετε χάσει βάρος. Διαλέξτε ένα στενό παντελόνι από την ντουλάπα σας και δοκιμάζετέ το ανά δύο εβδομάδες, παρατηρώντας τις αλλαγές.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιείτε οπωσδήποτε τη ζυγαριά, να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες ως προς την απώλεια βάρους, δηλαδή μισό έως ένα κιλό την εβδομάδα.

Να θυμάστε τέλος ότι η Δευτέρα δεν είναι η καλύτερη μέρα για να ζυγίζεστε. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να τρώνε περισσότερο τα σαββατοκύριακα και λιγότερο στη διάρκεια της εβδομάδας, οπότε να έχετε κατά νου ότι το πρωί της Παρασκευής είναι η καλύτερη στιγμή για να ανεβείτε στη ζυγαριά.

Πηγή: healthday.com

Διαβάστε επίσης:

Αναλογία μέσης-γοφών: Τι δείχνει για την υγεία & ποιες είναι οι ιδανικές τιμές

Τι σωματότυπο έχω; Βρες το με ένα κλικ!

Ζυγαριά: Οι 4 περιπτώσεις που πρέπει να την αποφεύγεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ