ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Η διατροφή που τονώνει το… σεξ απίλ!

Είμαστε ό,τι τρώμε και αυτό αντανακλάται στους γύρω μας. Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή όχι μόνο θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε το βάρος μας μέσα στα επιθυμητά όρια αλλά επίσης θα μας χαρίσει μια υγιή και... σέξι λάμψη!

Η διατροφή που τονώνει το… σεξ απίλ!

Εάν έχετε αποφασίσει να ακολουθήσετε μια χορτοφαγική διατροφή, δείτε πώς αυτό θα επηρεάσει την ερωτική σας ζωή!

bigstock 131716997

- Μυρωδιά σώματος

Η μυρωδιά που αποπνέει το σώμα αποτελεί ένδειξη υγείας (και υγιεινής). Έρευνες δείχνουν ότι επηρεάζει υποσυνείδητα τα αισθήματα σεξουαλικής έλξης προς ένα άλλο άτομο. Για παράδειγμα, μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2009 στην επιθεώρηση Psychological Science έδειξε ότι οι άνδρες ελκύονται από τη μυρωδιά μιας γυναίκας όταν αυτή βρίσκεται στις γόνιμες μέρες της, ενώ οι γυναίκες προτιμούν τη μυρωδιά ενός άνδρα που έχει υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης. Όσον αφορά τη διατροφή, μελέτη του 2006 έδειξε ότι οι γυναίκες χαρακτήρισαν τη μυρωδιά των ανδρών ως «πιο σέξι, πιο ευχάριστη και λιγότερο έντονη» όταν αυτοί είχαν διακόψει την κατανάλωση κρέατος για διάστημα δύο εβδομάδων.

- Όψη δέρματος

Η απαλή και λαμπερή επιδερμίδα είναι αναμφισβήτητα ένα στοιχείο που προσδίδει γοητεία και φυσικά η διατροφή παίζει τον ρόλο της και σε αυτό. Μελέτη που διεξήχθη το 2015 στην Αυστραλία έδειξε ότι οι άνδρες που κατανάλωναν περισσότερα λαχανικά και λιγότερο κρέας είχαν έναν πιο χρυσαφένιο τόνο στο δέρμα τους και παράλληλα η μυρωδιά τους αξιολογήθηκε ως πιο ευχάριστη από τις γυναίκες-κριτές που συμμετείχαν στη μελέτη.

Αν δεν θέλετε να βγάλετε εντελώς το κρέας από τη ζωή σας, φροντίστε τουλάχιστον να το περιορίσετε –ειδικά τις επεξεργασμένες μορφές του, όπως λουκάνικα, μπέικον και ζαμπόν– καθώς, πέρα από την εξωτερική εμφάνιση, σε μεγάλες ποσότητες επηρεάζει αρνητικά την υγεία σας.

Δείτε κι αυτό:

Το κόκκινο κρέας «ένοχο» για εκκολπωματίτιδα του εντέρου