ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Κ. Τσίπρα επισκεφθείτε το νοσ. Άρτας για να δείτε τα χάλια του - Χωρίς επεμβάσεις & φύλαξη

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με την προτροπή να επισκεφθεί το Γ.Ν. Άρτας για να διαπιστώσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, απευθύνει η ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΟΕΔΗΝ: Κ. Τσίπρα επισκεφθείτε το νοσ. Άρτας για να δείτε τα χάλια του - Χωρίς επεμβάσεις & φύλαξη

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, στο νοσοκομείο, σταμάτησαν να γίνονται χειρουργικές επεμβάσεις λόγω περιορισμένων πιστώσεων, με απόφαση μάλιστα της διοίκησης, ενώ σημειώνονται και σοβαρά επεισόδια λόγω έλλειψης φύλαξης. Όμως και σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής, όπως το Χατζηκώστα Ιωαννίνων δεν πραγματοποιούνται εδώ και καιρό ορθοπεδικές επεμβάσεις.

Αναλυτικά, η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Έρχεται Δεκαπενταύγουστος. Χρονιάρες μέρες. Τέτοιες ημέρες συνηθίζετε να πηγαίνετε στο πανηγύρι του χωριού σας, στα ορεινά της Άρτας. Χορεύετε παρέα με την κυρία Γεροβασίλη βουλευτή Άρτας. Μαζί σας μπορεί να βρίσκεται ο Διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας γνωστός χειροκροτητής της κας Γεροβασίλη. Καλό είναι όπως πηγαίνετε για το χωριό σας να κάνετε μία στάση στο Νοσοκομείο της Άρτας.

Ένα Δημόσιο... Δημόσιο Νοσηλευτήριο και όχι σαν το Ευγενίδειο. Να συνομιλήσετε με ασθενείς και προσωπικό. Θα διαπιστώσετε πόσο ευτυχισμένοι και χαρούμενοι είναι. Να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι την κατάσταση του Νοσοκομείου. Να ζητήσετε από τους γιατρούς να σας δείξουν την απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου για διακοπή των χειρουργικών επεμβάσεων Ορθοπεδικών και Νευροχειρουργικών τακτικών περιστατικών λόγω έλλειψης μπάζτετ από 28/6/2017 έως τουλάχιστον τα μέσα Σεπτέμβρη.

Η απόφαση του Διοικητή λέει το εξής:

Άρτα 28/6/2017

ΠΡΟΣ: 1. Συντονιστή Δ/ντη Ορθοπεδικής Κλινικής
2. Δ/ντη Νευροχειρουργικής Κλινικής

ΘΕΜΑ: Διακοπή τακτικών Χειρουργείων

Λόγω περιορισμένων πιστώσεων, από σήμερα δεν θα προγραμματίζονται στο Νοσοκομείο τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις που απαιτούν υλικά μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Παρακαλώ όπως ενημερώσετε τους θεράποντες ιατρούς της κλινικής σας.

Ο Διοικητής
Μπαλάσκας Βασίλειος»

Διακοπή χειρουργείων και σε άλλα νοσοκομεία

Και συνεχίζει η επιστολή της ΠΟΕΔΗΝ:

«Θα ενημερωθείτε επίσης ότι ίδια απόφαση για διακοπή των χειρουργείων υπάρχει και σε άλλο Νοσοκομείο της περιοχής, το ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ Ιωαννίνων. Να συνομιλήσετε με ασθενείς που είναι κάτοικοι Λευκάδας, Πρέβεζας, Άρτας και άλλων περιοχών που δεν μπορούν να χειρουργηθούν, πονάνε, κινδυνεύει η ζωή τους και είναι αναγκασμένοι να περιμένουν έως τα μέσα Σεπτέμβρη και βλέπουν ή να αναζητήσουν να χειρουργηθούν σε Νοσοκομεία της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης.

Να συνομιλήσετε με ασθενείς στα ΤΕΠ που περιμένουν ώρες να εξεταστούν. Να συνομιλήσετε με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές των ΤΕΠ, να σας ενημερώσουν ότι τη Δευτέρα 31 Ιουλίου τοξικομανής προσήλθε στα ΤΕΠ με τον πατέρα του, έκανε φασαρία άρπαξε μία σύριγγα τρύπησε τον πατέρα του και τον ίδιο πολλές φορές και μετά κυνηγούσε με τη σύριγγα σε όλο το Νοσοκομείο τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να τους τρυπήσει. Έτρεχαν πανικόβλητοι.

Στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει καθόλου φύλαξη. Δεν υπάρχει ούτε ένας φύλακας λόγω έλλειψης μπάτζετ, την ίδια ώρα που το ΚΕΕΛΠΝΟ σπαταλά 350.000 ευρώ το μήνα για φύλαξη σε εταιρεία με ανάθεση.

Να συνομιλήσετε με τις καθαρίστριες που εργάζονται με συμβάσεις έργου και έχουν πέντε μήνες απλήρωτες. Βρίσκονται σε απόγνωση. Ελπίζουν τώρα να πληρωθούν.

Να ενημερωθείτε από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές ότι άλλο ένα Δεκαπενταύγουστο βρίσκονται βάρδια ή εφημερία στο Νοσοκομείο, ότι για άλλον ένα χρόνο θα πάρουν ελάχιστη άδεια και ότι εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης.

Μετά το Νοσοκομείο να κάνετε μία βόλτα στη πόλη να περάσετε από τη λαϊκή αγορά για να δείτε ακριβώς απέναντι σε ποιόν ανήκει ένα μεγάλο ιδιωτικό Διαγνωστικό Κέντρο σαν αυτά που λέγατε στη Βουλή στη συζήτηση για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.

Ξέρετε τι λένε οι Αρτινοί κύριε Πρωθυπουργέ; Εάν το Νοσοκομείο το δικό μας, της πόλης που κατάγεται ο Πρωθυπουργός και εκλέγεται βουλευτής η κυρία Γεροβασίλη είναι σε αυτή την κατάσταση φανταστείτε πως θα είναι τα άλλα Νοσοκομεία της χώρας».

Και κλείνοντας την επιστολή της η ΠΟΕΔΗΝ, αναφέρει «Χρόνια πολλά κύριε Πρωθυπουργέ, καλή διασκέδαση, ο Θεός να βάλει το χέρι του. Για τους ασθενείς φυσικά όχι για τον Μαδούρο».

Διαβάστε ακόμη:

ΠΟΕΔΗΝ: Όχι στην αξιολόγηση από 50.000 εργαζομένους στο ΕΣΥ

Αλέξης Τσίπρας: Εμβληματική η μεταρρύθμιση της ΠΦΥ

ΠΟΕΔΗΝ: Επιστολή-κόλαφος στον Πρωθυπουργό για την ΠΦΥ & τα Κέντρα Υγείας