ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ακόμη αγνοείται η προκήρυξη για το επικουρικό προσωπικό

Μονιμοποίηση ζητούν οι επικουρικοί που ήδη υπηρετούν.

Ακόμη αγνοείται η προκήρυξη για το επικουρικό προσωπικό

Στην αναμονή βρίσκονται εκατοντάδες υγειονομικοί για την προκήρυξη 1.116 θέσεων επικουρικού προσωπικού (όλων των κλάδων, πλην γιατρών).

Η προκήρυξη εκδόθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2018, αλλά μέσα σε μια εβδομάδα το ΑΣΕΠ την ανέστειλε, κατόπιν εντολής του υπουργείου Υγείας, και έκτοτε αγνοείται!

Στις αρχές του έτους, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είχε ανακοινώσει ότι σύντομα αναμένεται ειδική νομοθετική ρύθμιση που θα μετατρέπει σε μόνιμες τις θέσεις των επικουρικών και θα προβλέπει ευνοϊκή μοριοδότηση για όσους ήδη υπηρετούν.

Πρόκειται για ρύθμιση ανάλογη με εκείνη που υπήρξε στην προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Ωστόσο, μέχρι ώρας, δεν υπάρχει εξέλιξη ούτε σε αυτό το θέμα.

Έτσι, οι επικουρικοί δηλώνουν ότι παραμένουν «όμηροι» του συστήματος. Αναφέρουν πως ακόμη και αν επανεκδοθεί αύριο η προκήρυξη, η διαδικασία είναι τόσο χρονοβόρα που σίγουρα θα «σκοντάψει» στις επερχόμενες εκλογές…

Οι επικουρικοί ζητούν μονιμοποίηση μέσω νόμιμων και πιο σύντομων διαδικασιών, υποστηρίζοντας πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος να μην αποψιλωθεί το ΕΣΥ και να μην αδικηθεί κανένας εργαζόμενος.

Το βέβαιο είναι ότι 1.200 επικουρικοί νοσηλευτές και εργαζόμενοι άλλων κλάδων θα αποχωρήσουν από το ΕΣΥ ως το Μάιο, αφού λήγουν οι συμβάσεις τους.

Διαβάστε επίσης:

Αλαλούμ με τις νέες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, ανεστάλη η προκήρυξη

Τι ανακοίνωσε ο υπουργός για το επικουρικό προσωπικό