ΥΓΕΙΑ

Αυτό είναι το ρόφημα που ενισχύει τη μνήμη

Η μνήμη και η γνωστική ικανότητα του ατόμου φθίνει στο πέρασμα των χρόνων.

Αυτό είναι το ρόφημα που ενισχύει τη μνήμη

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γήρανσης των ΗΠΑ, το «κλειδί» για να επιβραδύνετε την πνευματική γήρανση, είναι ο συνδυασμός ισορροπημένης διατροφής, τακτικής άσκησης και διαλογισμού.

Η Μεσογειακή διατροφή ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα διατροφικά μοντέλα, ως το πλέον ενδεδειγμένο για την διατήρηση της γνωστικής ικανότητας, αν και δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι η συχνή κατανάλωση φυτικών ινών μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας πρόσφατης μελέτης του Πανεπιστήμιο του Ντέλαγουέαρ ο χυμός κερασιού μπορεί να επιβραδύνει σημαντικά τη γνωστική παρακμή.

ximos kerasiou

«Η γνωστική ικανότητα είναι ο παράγοντας που καθορίζει την ποιότητα ζωής μεταξύ των ενηλίκων», επισημαίνει η επικεφαλής της έρευνας Sheau Ching Chai, η οποία εξηγεί γιατί τα ο συγκεκριμένος χυμός, μπορεί να είναι αποτελεσματικός.

«Τα κεράσια είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, ανθοκυανίνες και μελανίνη. Η συχνή κατανάλωσή τους ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία και τη μνήμη και προστατεύει το νευρικό σύστημα από νευροεκφυλιστικές παθήσεις»

Τα συμπεράσματα της παρούσας μελέτης ενισχύονται και από τα ευρήματα παλαιότερης έρευνας, που είχε εκπονήσει το Πανεπιστήμιο με την ίδια ερευνητική ομάδα στο ίδιο δείγμα, η οποία είχε θέμα το πόσο μεταβάλλει τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης η κατανάλωση κερασιών.

«Η αρτηριακή πίεση μπορεί να επηρεάσει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο», τονίζει η Sheau Ching Chai.

Πηγή: Medical Daily

Διαβάστε επίσης:

Κεράσια: Θερμίδες και γιατί πρέπει να τα εντάξετε στη διατροφή σας (εικόνες)

Θέλετε να προλάβετε το Αλτσχάιμερ; Μάθετε ξένες γλώσσες!

Συγκέντρωση, μνήμη, παραγωγικότητα: 10 τροφές για να τις ενισχύσετε (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ